ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμφωνία για θέματα λειτουργίας Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

 

Αθήνα 23.11.2012, 23:09

Σε συμφωνία για τα θαλάσσια εκπαιδευτικά ταξίδια των σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού κατέληξαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το πλαίσιο της συμφωνίας προβλέπει τα ακόλουθα:
1. Η εγγραφή στο τρίτο έτος σπουδών στις ΑΕΝ θα επιτρέπεται με την συμπλήρωση τουλάχιστον επτάμηνης θαλάσσιας υπηρεσίας. Η εναπομένουσα θαλάσσια υπηρεσία για τη συμπλήρωση των 12 μηνών θα μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο εντός εξαετίας από την εγγραφή του σπουδαστή στην ΑΕΝ, οπότε και θα του χορηγείται το Δίπλωμα Γ’ Τάξεως. Θα επεκταθεί, δηλαδή, από δύο έτη σε τρία ο χρόνος για την πραγματοποίηση των θαλασσίων ταξιδιών.
2. Επίκειται ρύθμιση με την οποία η εγγραφή στο επόμενο διδακτικό εξάμηνο των σπουδαστών που δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν ή δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη θαλάσσια υπηρεσία.
4. Η πρόσληψη τουλάχιστον ενός σπουδαστή ανά διαχειριζόμενο πλοίο θα είναι υποχρεωτική για κάθε πλοίο, ανεξαρτήτως σημαίας, το οποίο διαχειρίζεται στην Ελλάδα εταιρεία βάσει του νόμου 89/1967, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ανάληψη από το κράτος των κρατήσεων υπέρ ΝΑΤ για τους σπουδαστές (416 ευρώ μηνιαίως από σπουδαστή και πλοίο), όπως ισχύει για τα κατώτερα πληρώματα, και η επιδότηση του πρώτου εκπαιδευτικού τααξιδιού να ισχύει για τους έξι πρώτους μήνες θαλάσσιας υπηρεσίας, χωρίς περιορισμό, εάν η υπηρεσία είναι συνεχής ή διακεκομμένη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved