ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Χαμηλή η προσέλευση παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση

 

Αθήνα 27.2.2013,

Στο χαμηλό 73,5%, έναντι 92,4% του μέσου όρου της ΕΕ, διαμορφώνεται το ποσοστό συμμετοχής των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση στην Ελλάδα, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε η αρμόδια Επίτροπος για θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Ανδρούλα Βασιλείου σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου.

Στην απάντησή της η κ. Βασιλείου κάνει λόγο για μια δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», συνολικού προϋπολογισμού 506 εκατ. ευρώ, που υποστηρίξει την πρόσβαση στην προσχολική εκπαίδευση παρέχοντας κίνητρα σε άνεργες και εργαζόμενες γυναίκες. Από τη δράση αυτή εκτιμάται ότι μέχρι στιγμής έχουν επωφεληθεί 133.062 γυναίκες.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπανικολάου επισημαίνει ότι η οικονομική κρίση επιδεινώνει την κατάσταση και εκτιμά ότι η ΕΕ σταδιακά δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και διαθέτει πόρους για τον περιορισμό του. Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο "Εκπαίδευση και κατάρτιση 2020", έως το 2020 τουλάχιστον το 95% των παιδιών μεταξύ τεσσάρων ετών και της υποχρεωτικής ηλικίας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα πρέπει να συμμετέχει στην προσχολική εκπαίδευση. Κατά τον κ. Παπανικολάου, η Ελλάδα είναι δύσκολο να επιτύχει αυτόν τον στόχο λόγω κρίσης, γι' αυτό και πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα ευρωπαϊκά εργαλεία και του νέου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved