ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διάκριση για το ΑΠΘ

 

Αθήνα 5.3.2013, 15:23

Στο 1% της παγκόσμιας κατάταξης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με βάση την παγκόσμια λίστα ταξινόμησης που χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια η ερευνητική ομάδα από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC, συγκαταλέγεται το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος.

"Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη η είδηση ότι το ακαδημαϊκό έργο του ΑΠΘ αναγνωρίζεται διεθνώς, παρά την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία", δηλώνει ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος. "Η αναγνώριση αυτή αποκτά μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη αξία εάν σκεφτεί κανείς ότι το ΑΠΘ λειτουργεί σήμερα με λιγότερα από τα μισά χρήματα απ’ ό,τι λειτουργούσε πριν από την οικονομική κρίση.

Παρά τις εξαιρετικά δυσοίωνες πάντως οικονομικές συνθήκες, η έρευνα στο ΑΠΘ εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική πηγή τόσο εσόδων για το Ίδρυμα, όσο και θέσεων εργασίας για νέους ερευνητές. Κι’ αυτό γιατί τα έσοδα που εισρέουν στο ΑΠΘ από τα ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα που φέρνουν οι καθηγητές και οι ερευνητές του Ιδρύματος, είναι υπερδιπλάσια της ετήσιας δημόσιας χρηματοδότησης".

Κατά τον κ. Πρύτανη, η ανάδειξη του ΑΠΘ σε πρώτο Πανεπιστήμιο της χώρας και η κατάταξή του μεταξύ των καλύτερων Πανεπιστημίων του κόσμου (στο 1% της παγκόσμιας κατάταξης) οφείλεται στον πατριωτισμό των ανθρώπων που πιστεύουν και στηρίζουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο, καθώς και στο ιδιαίτερα υψηλό επιστημονικό επίπεδο του στελεχιακού του δυναμικού. "Η διάκριση αυτή δικαιώνει τις μέχρι τώρα προσπάθειες και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δύσκολο, αλλά ωραίο αγώνα στην υπηρεσία της ελληνικής κοινωνίας".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved