ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ΑΠΘ - Πανεπιστημίου Αλεξάνδρειας

 

Αθήνα 6.3.2013, 18:03

Τις δυνατότητες συνεργασίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο και τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας συζήτησαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος με το Μορφωτικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Αιγύπτου, Διευθυντή του Μορφωτικού Κέντρου της Πρεσβείας, δρ Χεσεάμ Νταρουίς, σε συνάντηση που είχαν στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου.

Ο δρ Χεσεάμ Νταρουίς κατέθεσε στον κ. Μυλόπουλο πρόταση για δημιουργία έδρας Αραβικών Σπουδών στο ΑΠΘ και αντίστοιχα έδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Αλεξάνδρειας. Η πρόταση αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση του Πρύτανη ότι το ΑΠΘ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την επανίδρυση έδρας Εβραϊκών Σπουδών, η λειτουργία της οποίας είχε διακοπεί από τη δικτατορία του Μεταξά.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ενδεχόμενο να διοργανωθούν από κοινού εκδηλώσεις με αφορμή το έτος Καβάφη, όπως έχει οριστεί το 2013 με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του Αλεξανδρινού ποιητή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved