ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρχεται νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση

 

Αθήνα 7.4.2013, 8:13

Νομοσχέδιο με το οποίο θα επιχειρείται μεταρρύθμιση στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση θα φέρει τον Μάιο στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, δήλωσε στην Deutsche Welle ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, στόχος της κυβέρνησης είναι να στηρίξει τους Έλληνες της Διασποράς στην προσπάθεια τους να ενταχθούν στη χώρα εγκατάστασης τους, διατηρώντας όμως τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά της ελληνικής ταυτότητας τους. Παράλληλα θα επιδιώκει να αξιοποιήσει την λειτουργία ελληνικών εδρών σε ξένα πανεπιστήμια. |Ο στόχος είναι σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς μας να διατηρήσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης περιορίζοντας την αντίστοιχη δαπάνη", υπογράμμισε. Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί το ποσοστό 3% για την είσοδο των παιδιών ομογενών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα και ότι τα παιδιά που φοιτούν φέτος την πρώτη τάξη ελληνικού γυμνασίου θα αποφοιτήσουν από αμιγές ελληνικό λύκειο. Τέλος, χαρακτήρισε ιστορική στιγμή για τον ελληνισμό την απόφαση για λειτουργία ελληνικού σχολείου στην Ίμβρο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved