ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Άνοιγμα ΑΠΘ στην Κίνα!


Αθήνα 15.4.2013, 17:03

Άνοιγμα στην Κίνα κάνει το ΑΠΘ, προωθώντας συνεργασίες σε ακαδημαϊκό επίπεδο με πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

Ήδη, έχουν υπογραφεί συμφωνίες με επτά κορυφαία Πανεπιστήμια της Κίνας κι έχουν δρομολογηθεί η ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΑΠΘ για τη διδασκαλία της κινεζικής γλώσσας και του κινεζικού πολιτισμού, καθώς και η λειτουργία θερινού σχολείου για Κινέζους φοιτητές στις εγκαταστάσεις της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης στην Καλάνδρα Χαλκιδικής.

Η βούληση και των δύο πλευρών για επέκταση των συνεργασιών επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση που είχαν στην Αθήνα ο Πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο Πρέσβης της Κίνας Dr Du Qiwen, ο οποίος υπογράμμισε τη θερμή υποστήριξη της Πρεσβείας σε όλες τις ανάλογες πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά οι συνεργασίες που προωθούνται είναι οι εξής:
1. Τα τελευταία 2 χρόνια υπογράφηκαν 7 Συμφωνίες με Ανώτατα Ιδρύματα υψηλού κύρους της Κίνας 
2. Δρομολογείται η ίδρυση Ινστιτούτου Κομφούκιος στο ΑΠΘ. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ επισκέφτηκε το Shangai International Studies University, με το οποίο υπέγραψε Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, όπως και η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Confucius Institute Headquarters (HANBAN) και του ΑΠΘ, η οποία προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον.
3. Έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος των κινέζικων Πανεπιστημίων, το ΑΠΘ προχώρησε άμεσα στη δημιουργία summer school ειδικά προσαρμοσμένου για Κινέζους φοιτητές, στους θεματικούς άξονες: αρχαία Φιλοσοφία, Ιστορία και Αρχαιολογία, Αρχαία Τραγωδία, Περιβαλλοντικές Σπουδές – Οικολογία, Αρχαίες Τεχνολογίες, Αρχιτεκτονική και Μυθολογία, Ελληνική γλώσσα. Οι Κινέζοι φοιτητές θα φιλοξενηθούν στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλάνδρας το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.
4. Προγραμματίζεται μεγάλο Ελληνο-Κινεζικό Συνέδριο το 2014 σε συνεργασία με την Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, το κορυφαίο ακαδημαϊκό ερευνητικό ίδρυμα της Κίνας στους τομείς των κοινωνικών επιστημών.
5. Ο Πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα Dr. Du Qiwen αποδέχτηκε την πρόταση του Πρύτανη του ΑΠΘ να παραστεί στην υπογραφή της συμφωνίας με το Confucius Institute Headquarters, ενώ κατέθεσε πρόταση για την πραγματοποίηση διάλεξης στο ΑΠΘ.

«Στο πλαίσιο της εξωστρεφούς πολιτικής του Πανεπιστημίου μας και της προσπάθειας δημιουργίας επιστημονικών δεσμών με τη διεθνή πανεπιστημιακή κοινότητα, το ΑΠΘ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία με την Κίνα, τη χώρα με τον αρχαιότερο πολιτισμό. Εκτός από τα αυτονόητα οφέλη της ακαδημαϊκής συνεργασίας φέρνουμε κοντά δύο λαούς με πλούσια παράδοση, που τους συνδέει ο αμοιβαίος σεβασμός σε θέματα ιστορίας, φιλοσοφίας και πολιτισμού», δήλωσε ο Πρύτανης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved