ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Kέντρο εκτροφής πειραµατόζωων ιδρύεται στην Ελλάδα

 

Αθήνα 16.4.2013, 21:54

Πρόγραµµα για τη δηµιουργία κέντρου «αναπαραγωγής, στέγασης και χαρακτηρισµού ζωικών µοντέλων», δηλαδή πειραµατόζωων για τη µελέτη ανθρώπινων ασθενειών, εγκρίθηκε από  την γενική γραµµατεία ∆ηµόσιων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ.

Η ερευνητική υποδοµή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράµµατος Infrafrontier και αφορά υπηρεσία εκτροφής ποντικών, δηµιουργίας γενετικά τροποποιηµένων ποντικών για ερευνητική χρήση, καθώς και υπηρεσία χαρακτηρισµού των πειραµατόζωων που χρησιµοποιούνται σε πειράµατα.

Στο πρόγραµµα συµµετέχει ήδη το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστηµών «Φλέµινγκ», το οποίο από το 2009 αποτελεί  τον ελληνικό κόµβο του Ευρωπαϊκού Αρχείου Μεταλλαγµένων Ποντικών (EMMA) για το Infrafrontier.

Συγκεκριµένα, οι υπηρεσίες που θα υποστηριχθούν στο νέο πρόγραµµα είναι:
- Υπηρεσίες αρχειοθέτησης, διανοµής, αναπαραγωγής και στέγασης ποντικών σύµφωνα µε τα πρωτόκολλα του EMMA.
- Υπηρεσίες παραγωγής διαγονιδιακών ποντικών, µε τεχνικές έγχυσης προπυρήνων και µεθόδους γονιδιακής στόχευσης.
- Υπηρεσίες φαινοτυπικού χαρακτηρισµού, στο πλαίσιο µιας «κλινικής ποντικών» µε µονάδες γενωµικής, πρωτεοµικής, κυτταροµετρίας ροής, ιστοπαθολογίας και απεικόνισης κυττάρων και ιστών.

Με την απόφαση του γενικού γραµµατέα ∆ηµοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούση, η πράξη «Ελληνική Ερευνητική Υποδοµή για το Φαινοτυπικό Χαρακτηρισµό και την Αρχειοθέτηση Πρότυπων Γενοτύπων Θηλαστικών» εντάσσεται στον ¶ξονα Προτεραιότητας 03 - Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Καινοτοµίας και της Ψηφιακής Σύγκλισης του Επενδυτικού Προγράµµατος «Αττική».

Η επιλέξιµη δηµόσια δαπάνη για τον υπολογισµό της κοινοτικής συνδροµής ανέρχεται σε 3.641.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 40 µήνες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved