ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μερική στήριξη στην ΟΛΜΕ προσφέρει η ΑΔΕΔΥ

 

Αθήνα 13.5.2013, 16:42

Μερική στήριξη στην ΟΛΜΕ προσφέρει η ΑΔΕΔΥ, καθώς σήμερα αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, "απαντώντας στην κυβερνητική πολιτική του ακραίου αυταρχισμού που εκδηλώνεται κατά των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".

Μεταξύ των κινητοποιήσεων περιλαμβάνεται και 24ωρη απεργία για αύριο 14 Μαΐου, κι όχι για τις 15 Μαΐου, ημέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως προσδοκούσε η ΟΛΜΕ, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει τριβές μεταξύ των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε:
1. Την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας, αύριο Τρίτη, 14 Μαΐου 2013, σε όλο το Δημόσιο Τομέα, με αιχμή τα θέματα της παιδείας. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10:00.
2. Την προκήρυξη Πανελλαδική Στάσης Εργασίας σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, την Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013 -σε συνεννόηση και με τη ΓΣΕΕ που θα προχωρήσει σε αντίστοιχη αγωνιστική παρέμβαση στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ- για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12:30.
3. Διαρκής ετοιμότητα και συνεννόηση με την ΟΛΜΕ σχετικά με τις όποιες εξελίξεις και νέα δεδομένα προκύψουν, προκειμένου να πάρει νέες αποφάσεις.

Επιπλέον, ζητεί άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας "προκειμένου να ανασταλούν άμεσα όλες οι αποφάσεις που προκαλούν εκρηκτική κατάσταση στο χώρο της παιδείας, με θύματα όχι μόνο τους καθηγητές αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους".

"Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να επικαλείται προσχηματικά την αγωνία των μαθητών, όταν η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας", αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

"Όχι" από το ΣΤΕ
Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της ΟΛΜΕ για αναίρεση της απόφασης της κυβέρνησης για πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved