ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Συνεδρίαση για την διαθεσιμότητα

 

Αθήνα 13.8.2013, 15:04

Έκτακτη Σύγκλητο με αποκλειστικό θέμα την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού και τις επιπτώσεις που αυτή θα έχει στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ συγκάλεσε ο Πρύτανης του ιδρύματος με το άνοιγμα του πανεπιστημίου, δηλαδή για την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Στη συνεδρίαση αυτή καλούνται να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι Τμημάτων, Συλλόγων και Φορέων του ΑΠΘ που μπορεί να μη συμμετέχουν στο ανώτατο συλλογικό όργανο του ΑΠΘ, επηρεάζονται όμως άμεσα από το ενδεχόμενο της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, η πρόσκληση σε έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου είναι ενδεικτική για την αγωνία και το φόβο που επικρατεί αυτή την περίοδο στην πανεπιστημιακή κοινότητα, ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να τεθεί σε διαθεσιμότητα μεγάλο μέρος των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. "Μιας επιλογής, που μετά τις πρόσφατες απώλειες προσωπικού λόγω εφεδρείας, διαθεσιμότητας και συνταξιοδοτήσεων, αναμένεται να υποβαθμίσει σοβαρά την ακαδημαϊκή λειτουργία των ΑΕΙ και να δημιουργήσει δυσμενείς προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά".
 
Τα πανεπιστήμια, με ελάχιστο πλέον κρατικό προϋπολογισμό και με μεγάλα κενά και ελλείψεις στο προσωπικό τους, καλούνται να ανταποκριθούν στις ίδιες, αν όχι και σε μεγαλύτερες ανάγκες με το παρελθόν, λόγω αύξησης των εισακτέων.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το ΑΠΘ, παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τα σοβαρά κενά σε ανθρώπινο δυναμικό, εξακολουθεί και διακρίνεται στις διεθνείς ακαδημαϊκές κατατάξεις. Οι διακρίσεις αυτές, που οφείλονται στο υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται, πρέπει να δείξουν το δρόμο στους κυβερνώντες, προκειμένου να υποστηρίξουν και όχι να κατεδαφίσουν έναν από τους ελάχιστους θεσμούς που εξακολουθούν να βγάζουν την Ελλάδα ασπροπρόσωπη διεθνώς".

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved