ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η ΔΟΕ για την συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας

 

Αθήνα 28.8.2013, 22:46

Συνάντηση με με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), αλλά όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, "ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική ηγεσία τοποθετήθηκε απέναντι στα ζητήματα που τέθηκαν δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς".

Κατόπιν αυτών, η ΔΟΕ "καλεί τον κλάδο σε συσπείρωση κι επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αγωνιστικές δράσεις τις άδικες, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση και «κλέβουν» τη ζωή μας".

* Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

 

ΔΟΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για τη συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. 
 
Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τετάρτη 28/8/2013, συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας (Υπουργό και Yφυπουργό αρμόδιο για θέματα Α/θμιας Εκπαίδευσης).
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε επιτακτικά όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση και βάζουν σε κίνδυνο την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα:
• Για πρώτη φορά δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας διορισμός μόνιμου εκπαιδευτικού στην Α/θμια Εκπαίδευση κι έχει ανακοινωθεί πως ο αριθμός των πιστώσεων για αναπληρωτές θα είναι εξαιρετικά μειωμένος .
• Οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε. δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς που καλούνται να μετακινηθούν στις 2 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της οργανικής τους θέσης από την οποία πιθανότατα θα φύγουν έπειτα από λίγες ημέρες, επιβαρυνόμενοι με τεράστια οικονομική δαπάνη στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε την άμεση συνεδρίαση του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. για την επίλυση του ζητήματος. Εάν αυτό δεν καταστεί δυνατό στο προσεχές 48ωρο να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι που έχουν κάνει αίτηση απόσπασης με το να παρουσιαστούν και ν’ αναλάβουν υπηρεσία  στην πλησιέστερη, στον τόπο κατοικίας τους,  Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
• Οι μετατάξεις εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Πραγματοποιήθηκαν με εντολή της Τρόικας για λόγους λογιστικούς κι όχι εκπαιδευτικούς. Προκάλεσαν αναστάτωση στους συναδέλφους της  Β/θμιας που μετατάσσονται κι αδικία στους συναδέλφους της Α/θμιας (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών κλπ.) που είδαν ξαφνικά να δημιουργούνται «οργανικές θέσεις» που μέχρι χθες δεν υπήρχαν, κάνοντας αδύνατο το να τοποθετηθούν οργανικά στον τόπο που επιθυμούσαν.
• Η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία των σχολικών μονάδων για μια ακόμη χρονιά, την ίδια ώρα που δεν έχει διευθετηθεί το θέμα της καθαριότητας των σχολείων τα οποία δεν έχουν και σχολικούς φύλακες.
• Αναφέρθηκε το ζήτημα της συνεχιζόμενης οικονομικής κι επιστημονικής υποβάθμισης των εκπαιδευτικών για το οποίο απαιτείται ιδιαίτερη συνάντηση.
Απαντώντας ο κύριος Υπουργός τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία λειτουργεί σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, οικονομικού Αρμαγεδώνα όπου πρωταρχική μέριμνά της ήταν και είναι η διασφάλιση των θέσεων των εκπαιδευτικών. Δήλωσε πως στο Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 23/7/2013 αποφασίστηκε ότι κανείς εκπαιδευτικός δεν θα απολυθεί και δεν θα υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας.
Επίσης δήλωσε ότι έχει γίνει προκήρυξη πρόσληψης  μέσω ΕΣΠΑ 4.500  σχολικών φυλάκων κι ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και των μετακινήσεων των μαθητών.
Δε δόθηκε καμία σαφής απάντηση για το καθεστώς πραγματοποίησης των μετατάξεων. Ζητούμενο παραμένει το τι μέλλει γενέσθαι με τις «οργανικές θέσεις» και τις αδικίες που υφίστανται οι συνάδελφοι που ήδη υπηρετούν στην Α/θμια εκπαίδευση.
Δυστυχώς δεν υπήρξε δέσμευση για την άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων με επίκληση στην προτεραιότητα ολοκλήρωσης των μετατάξεων.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εξέφρασε την έντονη  διαμαρτυρία του γι αυτή την εξέλιξη και δήλωσε πως  θα συνεχίζει να ασκεί πίεση προς την  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις επόμενες ημέρες προκειμένου το θέμα αυτό που ταλανίζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς να βρει λύση.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμά πως ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέναντι στα ζητήματα που τέθηκαν δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Καλεί τον Κλάδο σε συσπείρωση κι επαγρύπνηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με αγωνιστικές δράσεις τις άδικες, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές  που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση και «κλέβουν» τη ζωή μας.

Από τη ΔΟΕ

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved