ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΔΟΕ: Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα

 

Αθήνα 9.9.2013, 23:22

Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει καμιά επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα αναφέρει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συνάντηση που είχε σήμερα για το θέμα των μετατάξεων με τον αρμόδιο για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υφυπουργός κ. Κεδίκογλου.¨

"Έχει υποτάξει τη λειτουργία της εκπαίδευσης σε μια στείρα λογιστική αντίληψη όπου δεν υπάρχουν ως παράμετρος ούτε η εκπαιδευτική διαδικασία, ούτε ο ανθρώπινος παράγοντας, συνεχίζει η ανακοίνωση. "Με ταυτόχρονη επίδειξη απίστευτης άγνοιας αντικειμένου, προχειρότητας και ερασιτεχνισμού έχει καταφέρει να οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στα όριά τους".

Σχετικά με το θέμα των ανύπαρκτων, κατά τη ΔΟΕ, αποσπάσεων, που έχει υποβάλει σε απίστευτη φυσική και ψυχολογική ταλαιπωρία και έξοδα πλήθος εκπαιδευτικών, ο κ. Κεδίκογλου απάντησε με τα γνωστά «επιχειρήματα» της μη αναγκαιότητάς τους, "δίχως να καταλαβαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί που αποσπώνται καλύπτουν κενά της εκπαίδευσης. Μετά από πολύ μεγάλη πίεση μίλησε για πιθανότητα β΄φάσης για δασκάλους και νηπιαγωγούς και α΄φάσης για ειδικότητες δίχως να προσδιορίζει το πότε, το  αν και σε ποιο αριθμό".

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο φυπουργός επιβεβαίωσε τη διάλυση του ολοήμερου σχολείου αφού παραδέχτηκε ότι θα λειτουργήσει, επί της ουσίας, μόνο με εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Η φραστική «στήριξη» της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση ωραρίου δεν καθησυχάζουν και δεν πείθουν κανένα.

Η ΔΟΕ έθεσε στον υφυπουργό και το θέμα των ασκούμενων, από τη διοίκηση, πιέσεων προς τους συλλόγους διδασκόντων για κάλυψη των κενών με «απασχόληση» μαθητών πέραν του διδακτικού τους ωραρίου, τονίζοντας ότι είναι αδιαπραγμάτευτο και τα όσα αφορούν το διδακτικό ωράριο ορίζονται από το ισχύον  νομοθετικό πλαίσιο.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved