ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κατασκευή νέων σχολείων στη Θεσσαλονίκη

 

Αθήνα 10.9.2013, 17:51

Εκτενή παρουσίαση των έργων που παραδόθηκαν για τη νέα σχολική χρονιά, των έργων που θα υλοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, αλλά και του προγράμματος αναβάθμισης δημοτικών σχολείων έκανε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΚ ΑΕ Ηρακλής Δρούλιας σε εκπροσώπους των ΜΜΕ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων, Στράτου Σιμόπουλου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα 14 έργα των οποίων η υλοποίηση ανακοινώθηκε από την ΟΣΚ ΑΕ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων το Φεβρουάριο 2013, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Πέντε [5] έργα από αυτά έχουν ήδη δημοπρατηθεί, ενώ έως το τέλος του τέταρτου τριμήνου 2013 προγραμματίζεται η δημοπράτηση άλλων 4 έργων. Παράλληλα, 5 έργα βρίσκονται σε φάση εκπόνησης μελέτης. Με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα προχωρήσει επιπλέον των 14 έργων και η υλοποίηση 3 νηπιαγωγείων στο δήμο Θεσσαλονίκης [14ο Νηπιαγωγείο, 20ο και 84ο Νηπιαγωγείο].

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Το έργο του  Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Όπως εξαγγείλαμε το Φεβρουάριο, δημοπρατούμε, συμβασιοποιούμε και μελετάμε 14 σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα, ανακοινώνουμε σήμερα την κατασκευή 3 Νηπιαγωγείων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων» για να συμπληρώσει: «Στη Θεσσαλονίκη ξεκινάει άμεσα το πρόγραμμα αναβάθμισης δημοτικών σχολείων, με προτεραιότητα τις δυτικές συνοικίες. Προχωράμε τέλος στη διαδικασία για την αναβάθμιση του ακινήτου της ΟΣΚ ΑΕ στον Άγιο Μηνά. Τα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης ΒΑΝΓΚΑΡΝΤ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πεδίου Δράσης Κόδρα και της Μπιενάλε Θεσσαλονίκης αποτελούν το πρώτο βήμα. Πάντα η συνεργασία όλων των θεσμικών φορέων φέρνει αποτελέσματα».

Έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013 – 2014 παραδόθηκαν 2 νέα έργα στην Περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί κατά 95% η αποστολή 6.515 ειδών εξοπλισμού σε 60 σχολικές μονάδες. Έως τον Αύγουστο 2013 η ΟΣΚ ΑΕ είχε υποβάλλει για ένταξη στα προγράμματα συγχρηματοδότησης ΕΣΠΑ και στο ΕΠΠΕΡΑΑ 9 έργα και έχει εκδοθεί απόφαση ένταξης για 4 έργα.

Τέλος, παρουσιάσθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης δημοτικών σχολείων στη Δυτική Αθήνα, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα και δίνει το έναυσμα για την εφαρμογή του και σε περισσότερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα αναβάθμισης δημοτικών σχολείων θα υλοποιηθεί σε 5 ή 6 σχολικά συγκροτήματα στη Θεσσαλονίκη.

* Ακολουθεί πίνακας με τα έργα.

ΠΙΝΑΚΑΣ 
* Τα έργα τα οποία παραδόθηκαν το 2013 έως την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013-2014:
1 Παύλου Μελά  Αντικατάσταση στοιχείων αμιάντου 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
2 Μενεμένης 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης

* Τα έργα τα οποία έχουν δημοπρατηθεί και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασής τους:
1 Δέλτα 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας και 5ο Νηπιαγωγείο Σίνδου Δήμου Δέλτα, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου, 1/θέσιο Νηπιαγωγείο Φούρκας
2 Κορδελιού - Ευόσμου 28ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου με τη μέθοδο της προκατασκευής
3 Κορδελιού - Ευόσμου 33ο 2/θεσιο Νηπιαγωγείο Ευόσμου με τη μέθοδο της προκατασκευής
4 Παύλου Μελά 24ο Νηπιαγωγείο Σταυρούπολης με τη μέθοδο της προκατασκευής
5 Πυλαίας - Χορτιάτη Προσθήκη ΑΠΧ και Βιβλιοθήκης στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Ασβεστοχωρίου Χορτιάτη

* Τα έργα τα οποία θα δημοπρατηθούν έως το τέλος του τετάρτου τριμήνου 2013:
1 Αμπελοκήπων - Μενεμένης 8ο & 2ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης με τη μέθοδο της προκατασκευής
2 Αμπελοκήπων - Μενεμένης 9ο Νηπιαγωγείο Μενεμένης με τη μέθοδο της προκατασκευής
3 Δέλτα 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μαγνησίας Εχεδώρου, Οικοδομικές εργασίες & Η/Μ εγκαταστάσεις
4 Κορδελιού - Ευόσμου 7ο Γυμνάσιο & 4ο Λύκειο Ευόσμου

* Τα έργα των οποίων η μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη:
1 Αμπελοκήπων -  Μενεμένης 6ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης
2 Θερμαϊκού Προσθήκη στο 1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Σχολείο Επανομής Θερμαϊκού
3 Παύλου Μελά 12ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο και 11ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Πολίχνης
4 Πυλαίας - Χορτιάτη Δημοτικό Σχολείο Εξοχής
5 Ωραιοκάστρου 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου - Ωραιοκάστρου

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved