ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Ψήφισμα κατά της διαθεσιμότητας

 

Αθήνα 14.9.2013, 17:51

Αν τεθεί σε διαθεσιμότητα το διοικητικό προσωπικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τίθενται σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του, η αρτιότητα των παρεχόμενων στις Σχολές σπουδών και συνακόλουθα η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία των αντίστοιχων πτυχίων.

Τα παραπάνω τονίζουν σε ομόφωνο ψήφισμά τους οι Κοσμήτορες του Ιδρύματος.

* Ακολουθεί το ψήφισμα.

 

Ομόφωνο ψήφισμα των Κοσμητόρων του ΑΠΘ για την επαπειλούμενη θέση σε διαθεσιμότητα του διοικητικού προσωπικού

Οι Κοσμήτορες όλων των Σχολών του ΑΠΘ, προβληματισμένοι από την επιχειρούμενη απίσχνανση των ήδη ανεπαρκώς στελεχωμένων διοικητικών δομών του Ιδρύματος, εξαιτίας της επαπειλούμενης θέσης σε διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού του διοικητικού μας προσωπικού, είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
Το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, προσφέρει, μέχρι σήμερα, ύψιστη ποιοτική εκπαίδευση σε 75.000 φοιτητές σε 41 Τμήματα, στηριζόμενο στις υπηρεσίες 2.100 Καθηγητών, 758 υπαλλήλων διοίκησης (μονίμων και ΙΔΑΧ) και 180 υποαμειβόμενων διοικητικών υπαλλήλων μέσω εργολαβιών. Οι αναλογίες που προκύπτουν διατηρούν μια εντελώς οριακή δυνατότητα λειτουργίας των Σχολών μας, η οποία θα εκλείψει και αυτή αν υλοποιηθούν οι σχεδιαζόμενες περικοπές του παραπάνω διοικητικού προσωπικού καθώς και της χρηματοδότησης του Ιδρύματος.
Οι Κοσμήτορες των ένδεκα Σχολών του ΑΠΘ απευθυνόμαστε με αγωνία στην ελληνική κοινωνία, τους φοιτητές μας και τους γονείς τους και υπογραμμίζουμε, κατά την ομόφωνη πεποίθησή μας, ότι με τις εξελίξεις αυτές θα τεθεί άμεσα σε σοβαρό κίνδυνο η λειτουργία του Πανεπιστημίου, η αρτιότητα των παρεχόμενων στις Σχολές μας σπουδών, και συνακόλουθα, η ακαδημαϊκή και επαγγελματική αξία των αντίστοιχων πτυχίων.
Απευθύνουμε έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τις προθέσεις της και να αναγνωρίσει έμπρακτα ότι ο χώρος της Παιδείας δεν είναι δεκτικός πειραματισμών αυτής της μορφής, δεδομένου ότι ένα τέτοιο σφάλμα θα χρειαστεί γενιές ολόκληρες για να διορθωθεί.

Οι Κοσμήτορες
Θεολογικής Σχολής, Καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος
Νομικής Σχολής, Καθηγητής Γεώργιος Δέλλιος
Σχολής Οικονομικών & Πολιτικών Επιστημών, Καθηγήτρια Ευγενία Πετρίδου
Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητής Μιλτιάδης Παπανικολάου
Σχολής Θετικών Επιστημών, Καθηγητής Σπυρίδων Παυλίδης
Πολυτεχνικής Σχολής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσάμπαλος
Σχολής Καλών Τεχνών, Καθηγητής Δημήτριος Ναζίρης
Παιδαγωγικής Σχολής, Καθηγήτρια Μελπομένη Τσιτουρίδου
Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητής Γεώργιος Καρακιουλάκης
Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος
Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, Καθηγητής Σπυρίδων Κέλλης

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved