ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο ΣτΕ για το όνομα Σχολής προσφεύγει το Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

Αθήνα 19.9.2013, 18:23

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα την ακύρωση ως αντισυνταγματικού και παράνομου του σημείου του Προεδρικού Διατάγματος 76/2013 που αφορά την δημιουργία Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ζητεί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γρηγόρης Τσάλτας.

Στην προσφυγή επισημαίνεται ότι τα επίμαχα σημεία του διατάγματος είναι αντίθετα με το άρθρο 16 του Συντάγματος που καθιερώνει το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και τονίζεται ότι με Προεδρικά Διατάγματα μπορεί να ιδρύονται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται Σχολές και τμήματα στα ΑΕΙ,  αλλά την ονομασία των συγχωνευμένων Σχολών δεν μπορούν να την κάνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί.

Επίσης, αναφέρεται ότι αγνοήθηκαν οι αποφάσεις της Συγκλήτου και του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιδρύματος με τις οποίες εκφράστηκε η γνώμη τους για την ονομασία της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας.

«Πρέπει να δίνεται στις Σχολές αυτές η ονομασία που προτείνεται από τα αρμόδια όργανα του ΑΕΙ» αναφέρεται χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στην προκειμένη περίπτωση το Πάντειο Πανεπιστήμιο δεν δέχθηκε ούτε πρότεινε να περιλαμβάνεται στον τίτλο της επίμαχης σχολής ο όρος «και Ψυχολογίας».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved