ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΠΘ: Ολονυκτία για τις διαθεσιμότητες

 

Αθήνα 20.9.2013, 1:32

Αποφάσεις σχετικά με την επαπειλούμενη  διαθεσιμότητα 240 υπαλλήλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβαν αργά απόψε οι Πρυτανικές Αρχές και οι Κοσμήτορες όλων των Σχολών του Ιδρύματος, που συνήλθαν εκτάκτως ενόψει της επικείμενης έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα θέτει σε διαθεσιμότητα άλλους 240 υπαλλήλους, δηλαδή το 1/3 του διοικητικού προσωπικού του ΑΠΘ, επιπλέον των 81 που έχουν ήδη απομακρυνθεί.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκαν τα εξής:
1. Να συγκληθούν άμεσα, αύριο Παρασκευή, έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις όλων των Σχολών ή διευρυμένες συνεδριάσεις των Κοσμητειών τους, για τη λήψη αποφάσεων με στόχο την κλιμάκωση της αντίδρασης στις επικείμενες εξελίξεις.
2. Να αναζητηθεί από την Πρυτανεία κοινή δράση του ΑΠΘ με τα λοιπά 7 πανεπιστήμια που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις αυτές.
3. Να συγκληθεί εκτάκτως συνεδρίαση της Συγκλήτου τις αμέσως επόμενες μέρες.
4. Ενόψει των έκτακτων συνθηκών που δημιουργούνται, να ματαιωθούν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για αύριο, Παρασκευή, καθώς και για τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013.

"Την ύστατη αυτή στιγμή καλούμε την Πολιτεία να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην έκδοση της κυοφορούμενης καταστροφικής για το ΑΠΘ Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ταυτόχρονα καλούμε την Πανεπιστημιακή Κοινότητα σε εγρήγορση", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος. "Όλοι οι συνελθόντες διαπιστώνουμε από κοινού ότι, με τις εξελίξεις αυτές, το ΑΠΘ θα δεχθεί το πιο σοβαρό πλήγμα και θα αντιμετωπίσει την οξύτερη κρίση της νεώτερης ιστορίας του. Ως διοίκηση του ΑΠΘ δηλώνουμε ότι δεν θα δεχθούμε την απαξίωση του πανεπιστημίου που θα προκαλέσει η απομάκρυνση του προσωπικού μας".

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved