ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη διαθεσιμότητα στα ΑΕΙ

 

Αθήνα 2.10.2013, 17:56

Αιτήσεις ακύρωσης και αναστολής της εφαρμογής της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί υπάλληλοί τους, κατέθεσαν σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013, οκτώ μεγάλα Πανεπιστημία ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σύνοδου των Πρυτάνεων. 

Τα ΑΕΙ που θίγονται από το μέτρο είναι τα: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων απαρτίζουν οι: Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ, Καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Πάρις Τσάρτας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου.

«Καταφεύγουμε στη δικαιοσύνη που είναι η τελευταία μας ελπίδα για τη διασφάλιση της συνταγματικής νομιμότητας και την προστασία της ακαδημαϊκής λειτουργίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων», δήλωσε σχετικά ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, Καθηγητής Γιάννης Α. Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ.

Στον Άρειο Πάγο το υπουργείο
Στη δικαιοσύνη για το ίδιο θέμα προσφεύγει και το υπουργείο. Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ζήτησε τη συνδρομή του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα στο ΑΣΕΠ. Την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Ο υπουργός έστειλε πριν από δύο ημέρες σχετική Επιστολή προς τις διοικήσεις των Πανεπιστημίων, ενώ νωρίτερα σχετική εγκύκλιο είχε αποστείλει και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved