ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Προβλήματα στη λειτουργία των ΙΕΚ

 

Αθήνα 16.10.2013, 14:22

Ενστάσεις για την πολιτική του υπουργείου Παιδείας που αφορά τη λειτουργία των δημοσίων ΙΕΚ προβάλλει ο  Εκπαιδευτής ΔΙΕΚ Μάρκος Πρεντουλής, οικονομολόγος, κι αναρωτιέται αν ο αρμόδιος υφυπουργός Παιδείας κ. Γκιουλέκας ζει σε άλλη χώρα.

* Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Αξιότιμοι κύριοι καλημέρα,
 
Με έκπληξη διάβασα τη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας κ. Γκιουλέκα
που διαβεβαιώνει με σιγουριά ότι το διδακτικό έτος στα δημόσια ΙΕΚ της χώρας θα ξεκινήσει κανονικά στις 21 Οκτωβρίου 2013. Ο υφυπουργός μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου...
 
Κύριε Γκιουλέκα,
1. Δωσατε μόλις 10 ημέρες περιθώριο στους υποψήφιους καταρτιζόμενους να κάνουν ηλεκτρονικά αιτήσεις με αποτέλεσμα να μην προφτάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να ενημερωθεί έτσι ώστε να κάνει  εγγραφή στις νέες ειδικότητες των δημοσίων ΙΕΚ. 
2. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά με το σύστημα -λόγω υπερφόρτωσης- να δημιουργεί προβλήματα, αλλά και τους υποψήφιους να δυσκολεύονται να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά αφού χρειάζεται άριστη γνώση Η/Υ, ενώ το χρονικό διάστημα  είναι πολύ σύντομο (προθεσμία υποβολής αιτήσεων μόλις 8 ημέρες). Κατόπιν θα πρέπει οι καταρτιζόμενοι να προσκομίσουν και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά... Πότε θα γίνουν τόσο σύντομα όλα αυτά;
3. Στο 90% των ΔΙΕΚ υπάρχουν μόνον οι διεθυντές, αφού όλοι οι υπάλληλοι των γραμματειών έχουν αποσπαστεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανείς να παραλαμβάνει τις αιτήσεις ή αν υπάρχουν κάποιοι υπάλληλοι που μόλις ήρθαν με απόσπαση να μην γνωρίζουν το αντικείμενο.
4. Ακόμα δεν έχετε προβλέψει πότε και πώς θα εγγραφούν οι δευτεροετείς καταρτιζόμενοι, αλλά και άλλοι, όπως οι μαθητές από τα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ που θέλουν να κάνουν μετεγγραφή στα ΔΙΕΚ κλπ.
5. Ακόμα δεν έχει βγει η προκήρυξη για εκπαιδευτές στα ΔΙΕΚ, μέχρι να βγεί, να γίνουν αιτήσεις, να γίνει αξιολόγηση κλπ θα περάσει ένας μήνας... Ακόμα στο ν/σ για την εκπαίδευση που δημοσιευτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου αναφέρεται ρητά ότι οι εκπαιδευτές στα ΔΙΕΚ θα πρέπει να είναι ενταγμένοι στο Γενικό Υπομητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ (Πρώην ΕΚΕΠΙΣ), για να μπορούν να διδάξουν στα ΔΙΕΚ. Γνωρίζετε ότι ούτε το 2% όσων διδάσκουν τα τελευταία χρόνια στα ΔΙΕΚ δεν έχουν την πιστοποίηση αυτή; Επιλέον, ο ΕΟΠΠΕΠ εδώ και αρκετό καιρό δε δέχεται καν αιτήσεις για εισαγωγή στο εν λόγο μητρώο.
6. Αυξήσατε κατά πολύ τις νέες ειδικότητες για φέτος με αποτέλεσμα τα περισσότερα ΔΙΕΚ να μην έχουν τις απαιτούμενες υποδομές(κτηριακά, εργαστήρια,εξοπλισμό κλπ), για να εξυπηρετήσουν τόσους μαθητές.
 
Κύριε Γκιουλέκα, αντί των δηλώσεών περί έναρξης λειτουργίας των ΔΙΕΚ στις 21 Οκτωβρίου 2013, προσωπικά βλέπω τη πλήρη διαλυσή τους!

Μάλλον ζείτε σε άλλη χώρα κύριε υφυπουργέ!
 
Μάρκος Πρεντουλής, οικονομολόγος
Εκπαιδευτής ΔΙΕΚ

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved