ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πρόστιμα σε συλλόγους ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών

Αθήνα 21.10.2013, 23:11

Πρόστιμα ύψους 855.356 ευρώ για υιοθέτηση πρακτικών καθορισμού τιμών και υπέρμετρους περιορισμούς στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών τους (φροντιστήρια), επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε πέντε συλλόγους ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών που δραστηριοποιούνται στην Αττική, τη Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη, για παραβίαση του άρθρο 1 του ν.  3959/2011 περί απαγορευμένων συμπράξεων.

Πρόκειται για τους Συλλόγους Ιδιωτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών νομού Ηρακλείου (378.902 ευρώ, με συνεκτίμηση ελαφρυντικών περιστάσεων), Βόρειας Ελλάδας (267.084 ευρώ), νομού Σερρών (85.229 ευρώ), νομού Χανίων (83.037 ευρώ με συνεκτίμηση ελαφρυντικών περιστάσεων) και νομού Κιλκίς (41.104 ευρώ).

Οι παραπάνω Σύλλογοι με βάση σειρά αποφάσεων/συστάσεων των καταστατικών τους οργάνων ή/και σχετικές ρυθμίσεις στα καταστατικά, στους κανονισμούς δεοντολογίας και σε άλλα εσωτερικά τους έγγραφά, για χρονικό διάστημα άνω της δεκαετίας, είτε συντόνιζαν τα δίδακτρα που χρέωναν τα μέλη τους (πχ ελάχιστη τιμή διδάκτρων, περιορισμοί στη χορήγηση εκπτώσεων), είτε συντόνιζαν άλλες σημαντικές παραμέτρους της εμπορικής δραστηριότητάς τους (πχ ρήτρες μη ανταγωνισμού, ρήτρες περί της συμμετοχής ή μη σπουδαστών σε εξετάσεις γλωσσομάθειας, υπέρμετροι περιορισμοί στη διαφημιστική δραστηριότητα), κατά περίπτωση, αναφέρει η απόφαση..

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν για κάθε σύλλογο ξεχωριστά, ανάλογα με τη σοβαρότητα και τη διάρκεια της διαπιστωθείσας παράβασης και με βάση τον συνολικό κύκλο εργασιών των μελών κάθε ένωσης. Εάν η ένωση επιχειρήσεων δεν είναι αξιόχρεη, υποχρεούται να συγκεντρώσει εισφορές από τα μέλη της, προκειμένου να καλύψει το ποσό του προστίμου.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved