ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Νέα απεργία ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθήνα 24.10.2013, 20:16

Συνέχιση των κινητοποιήσεων με προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας από τις 28 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισε η γενική συνέλευση διοικητικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αντιδρώντας στο καθεστώς "κινητικότητας" που τους επιφυλάσσει κυβέρνηση.

* Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 23ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
Η Γ.Σ. στις 23 Οκτωβρίου 2013 ψήφισε ομόφωνα το πλαίσιο αγώνα ως εξής :
1) Συνεχίζουμε την απεργία, σύμφωνα με την απόφαση της ΓΣ της 18.10, ως την Παρασκευή 25.10 και προκηρύσσουμε νέα πενθήμερη απεργία 28.10-1.11.2013. Καλούμε την Ομοσπονδία να προκηρύξει απεργία για το ίδιο διάστημα.
2) Περιφρούρηση της απεργία και γενικό-καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.
3) Το κλείσιμο της Πανεπιστημιακής Λέσχης εφαρμόζεται και το Σαββατοκύριακο 26-27.10.2013.
4) Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.
5) Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή, η λειτουργία της ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία στο Υπουργείο.
6) Επόμενη Γ.Σ. του Συλλόγου την Τετάρτη 30/10/2013.
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ
1) Το μέλος του συλλόγου Δημήτριος Σακκάτος, κηρύσσεται  έκπτωτος από τη θέση του Γενικού Γραμματέα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, καθώς η στάση του, οι πράξεις του και η δημόσια (τηλεοπτική) τοποθέτησή του σήμερα το πρωί πριν τη Γενική Συνέλευση, υπονομεύουν ευθέως το συλλογικό αγώνα και την απεργία και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα του Συλλόγου και τις ομόφωνες αποφάσεις των προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων, τις οποίες είχε υπερψηφίσει και ο ίδιος. 
1) Ως απεργοί, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα κατεπείγοντα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, όπως άλλωστε κάνουμε καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα μας.
2) Μετατροπή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε δράση των απεργών με παρουσία τους στα Προπύλαια από το πρωί στις 09.00. 
3) Εκδήλωση-συζήτηση σε συνδιοργάνωση με φοιτητικούς συλλόγους με θέμα τον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων και των φοιτητών για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης την επόμενη βδομάδα. 
4) Πέμπτη 31/10/2013 και ώρα 12:00, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
5) Καλούμε: Α) τους συλλόγους των διδασκόντων και όλων των άλλων κατηγοριών εργαζομένων και κυρίως των φοιτητών του ΕΚΠΑ να δώσουν τη μάχη με τις δικές τους αποφάσεις για τον κοινό αγώνα και Β) τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης
Α. Γόντικα
Μ. Παπαστεφανάκης
Στ. Μωυσίδης
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved