ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στη δικαιοσύνη για τη νέα απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθήνα 18.11.2013, 23:4

Στην δικαιοσύνη με αίτημα να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφεύγει αύριο το υπουργείο Παιδείας, έπειτα και από την παραίτηση που υπέβαλαν σήμερα τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών διαμαρτυρόμενα για την αστυνομική παρουσία στο Πανεπιστήμιο, αλλά και για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου, για τις οποίες σήμερα το ΑΣΕΠ δημοσιοποίησε σχετικούς πίνακες.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κάνει λόγο για άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, ενώ τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου να κηρύξουν νέα 48ωρη απεργία και εκτίμησε ότι παραβιάζουν το νόμο γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης δήλωσε ότι τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αρνούνται να κάνουν μαθήματα κάτω από αστυνομική εποπτεία και επέρριψε ευθύνες στο υπουργείο Παιδείας για τους χειρισμούς του στο θέμα της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved