ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έδρα Εβραϊκών Σπουδών στο ΑΠΘ

Αθήνα 18.11.2013, 23:55

Θέμα χρόνου είναι η λειτουργία επώνυμης έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο συντονισμός των δράσεων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου και του Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Μίλτου Παπανικολάου με εκπροσώπους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΙΚΘ Δαυίδ Σαλτιέλ, ο αντιπρόεδρος της ΙΚΘ Λάζαρος Σεφιχά, ο γενικός διευθυντής της ΙΚΘ Σαμουήλ Ιωσαφάτ και ο βοηθός του προέδρου Μωρίς Σαπόρτα.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε πως η αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης είναι χρέος του πανεπιστημίου. Ο κ. Μυλόπουλος και ο κ. Παπανικολάου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΙΚΘ ότι η απόφαση για ίδρυση της Έδρας Εβραϊκών Σπουδών έχει ήδη εγκριθεί τόσο από την Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, όσο και από τη Σύγκλητο του ιδρύματος, υπενθυμίζοντας ότι στο ΑΠΘ υπήρχε έδρα Εβραϊκής Ιστορίας και Πολιτισμού, η οποία καταργήθηκε επί δικτατορίας Μεταξά. Παράλληλα, τόνισαν πως η βούληση του πανεπιστημίου είναι εκπεφρασμένη, ενώ δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα για την ίδρυση της έδρας, οπότε αυτό που απομένει είναι να βρεθεί η χρηματοδότηση.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΙΚΘ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την εξέλιξη σε ένα θέμα που αποτελούσε χρόνιο αίτημα της κοινότητας και ανέλαβαν την υποχρέωση να βρουν χρηματοδότηση, ώστε η συγκεκριμένη έδρα να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό προς όφελος όχι μόνο του ΑΠΘ και της εβραϊκής κοινότητας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved