ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κ. Αρβανιτόπουλος: Ας όψεται η οικογενειοκρατία

Αθήνα 20.11.2013, 17:12

Στα συμπτώματα νεποτισμού και οικογενειοκρατίας των τελευταίων 10 χρόνων που διόγκωσαν υπέρμετρα το διοικητικό δυναμικό του, οφείλεται η σημερινή κατάσταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ισχυρίσθηκε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο.

Όπως είπε, το Πανεπιστήμιο έχει 1.337 διοικητικούς υπαλλήλους, από τους οποίους μόνο οι 12 μπήκαν μέσω ΑΣΕΠ. Τα τελευταία δέκα χρόνια έγιναν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, οι οποίες διπλασίασαν το δυναμικό του και τώρα με τη διαθεσιμότητα μένουν 800 διοικητικοί υπάλληλοι, ικανοί να φέρουν εις πέρας τις διοικητικές λειτουργίες.

Με ελαφριά διάθεση αυτοκριτικής, αλλά χωρίς να αναγνωρίζει πολιτική ευθύνη ούτε στον ίδιο, ούτε στους προκατόχους του, ο υπουργός συνέχισε: "Κάθε ένας από εμάς, τους καθηγητάδες, έβαζε τους δικούς του διοικητικούς υπαλλήλους και τους ερευνητές του και η σχέση έγινε ιδιοκτησιακή. Υπάρχουν 313 περιπτώσεις υπαλλήλων με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες. Άρα, εδώ έχουμε ημέτερους. Δηλαδή, είναι συγγενείς συνάδελφων". 

Στο ερώτημα των δημοσιογράφων που θα πάνε οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι από τους 1.100 συνολικά που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, οι 650 θα απορροφηθούν από Ιδρύματα που έχουν ελλείψεις. "Το ΕΚΠΑ, λοιπόν, θα μείνει με 800-850 υπαλλήλους, με την ενδεδειγμένη διοικητική αναδιάρθρωση, η οποία έπρεπε να είχε γίνει με την εκπόνηση του σχεδιασμού -το οποίο τους το λέμε εδώ και έναν χρόνο- αυτοί ανακατανέμονται και είναι αρκετοί. Γιατί όταν το υπουργείο Παιδείας που έχει 200.000 επωφελούμενους και 1.000 υπαλλήλους στην Κεντρική Υπηρεσία, αντιλαμβάνεστε ότι φτάνουν και περισσεύουν για το ΕΚΠΑ", συμπλήρωσε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved