ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η Eurobank βράβευσε τους μαθητές που αρίστευσανΑθήνα 21.11.2013, 20:2

Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», με περισσότερους από 900 φοιτητές, γονείς, καθηγητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας η Eurobank βράβευσε μαθητές που αρίστευσαν την περυσινή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος. «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα αυτό της Eurobank, που μπήκε στη δεύτερη δεκαετία της διαδρομής του με τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας,  επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάθε Λύκειο της χώρας, δημόσιο και ιδιωτικό, ημερήσιο και εσπερινό. Φέτος οι αριστούχοι απόφοιτοι που επιβραβεύονται ανέρχονται συνολικά σε 1.176 σε όλη την Ελλάδα. Στη χθεσινή εκδήλωση βραβεύτηκαν 412 αριστούχοι, 376 απόφοιτοι των λυκείων της Αττικής και 36 των Νομών Χίου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Σάμου & Λέσβου που σπουδάζουν στην Αθήνα  Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ανάλογες τελετές βράβευσης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ενώ συνολικά από την έναρξη του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»,έχουν βραβευθεί περισσότεροι από 13.000 αριστούχοι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς για την επιτυχία τους καθώς και τον όμιλο Eurobank για την υλοποίηση του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία». Ο υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι στην ανώτατη εκπαίδευση «η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο φτωχή από τα όνειρα των νέων παιδιών. Ειδικά φέτος η διαπίστωση αυτή είναι πιο έντονη, αφού η βράβευση συμπίπτει χρονικά με πανεπιστήμια κλειστά και με τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο» και πρόσθεσε πως «το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να μην μένουν κλειστά τα πανεπιστήμια». «Έχουμε όμως χρέος να διατηρήσουμε την πίστη και την ελπίδα στους νέους, είναι αυτοί που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ένας διαφορετικός κόσμος παραμένει πάντα δυνατός και πρέπει όλοι από την πλευρά μας και το πόστο μας να τους βοηθήσουμε τον αλλάξουν», σημείωσε ο κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Στην ομιλία του, ο Γενικός Διευθυντής Retail Banking του ομίλου Eurobank κ. Σταύρος Ιωάννου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σταθερή στήριξη του προγράμματος, που ξεκίνησε το 2003, τονίζοντας πως «αυτά τα 11 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά στη χώρα μας, έχουμε ζήσει καλές στιγμές και μεγάλες δυσκολίες. Ακόμη και σήμερα που φαίνονται σημάδια αισιοδοξίας για έξοδο από την κρίση, δεν την έχουμε υπερβεί και νιώθουμε όλοι τον αντίκτυπό της. Παρόλα αυτά δεν εγκαταλείπουμε πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και τις αισθανόμαστε ως υποχρέωσή μας απέναντι στην κοινωνία. Δεν κινούμαστε με κριτήριο τη συγκυρία ή με επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Αντίθετα, στόχος μας είναι να μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας ακόμα και όταν το περιβάλλον γίνεται δύσκολο και απαιτητικό, γιατί επιθυμία μας είναι να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις με την κοινωνία, όπως ακριβώς θέλουμε να χτίζουμε σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις αμοιβαίας δέσμευσης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας». «Αυτές», είπε ο κ. Ιωάννου, «είναι οι αρχές μας και χαρακτηρίζουν τόσο την επαγγελματική μας καθημερινότητα όσο και την αντίληψή μας για το χώρο της κοινωνικής μας ευθύνης».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved