ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΑΡΜΕ: Νέα συμπτώματα απαξίωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου

Αθήνα 28.11.2013, 4:23

Ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας σε άσχετο νομοσχέδιο που εντάσσονται στην πολιτική απαξίωσης του δημόσιου Πανεπιστημίου, καταγγέλλει η παράταξη πανεπιστημιακών "Αριστερή Μεταρρύθμιση".

Οι ρυθμίσεις αυτές είναι κατά την ΑΡΜΕ οι εξής:
- Η διπλή εξεταστική σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας ανεξαρτήτως των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε κάθε ένα από αυτά, χωρίς να ενημερώνονται ούτε να ζητείται η γνώμη των αρμόδιων φορέων (ΑΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ κλπ).
- Η διευκόλυνση των μετακινήσεων μεταξύ Πανεπιστημίων, "η οποία ασκεί ανέξοδη κοινωνική πολιτική σε βάρος των ΑΕΙ που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος των περισσότερων φοιτητών και η οποία στρέφεται ευθέως και εναντίον των ίδιων των φοιτητών που μόχθησαν για να επιτύχουν στο ίδρυμα που ήθελαν".
- Οι ρυθμίσεις υπέρ των κολλεγίων, "που στόχο έχουν να τα επιβάλουν ως παρόχους υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης παρά τις συνταγματικές διατάξεις αλλά και παρά το γεγονός ότι κανένα από τα κριτήρια προσόντων (δημοσιεύσεις, ερευνητικό έργο κλπ.) και εξωστρέφειας που ζητείται από τα δημόσια πανεπιστήμια δεν πληρούν αυτές οι επιχειρήσεις". 

Η ΑΡΜΕ ζητά "να αποσυρθούν οι σχετικές διατάξεις και να ξεκινήσει αμέσως διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει ο υπουργός Παιδείας με την αλλοπρόσαλλη πολιτική και συμπεριφορά του, καθώς και να αλλάξει αμέσως η πολιτική για την Ανώτατη Εκπαίδευση, με σεβασμό στο Σύνταγμα αλλά και στα θεσμοθετημένα όργανα". Επιπλέον, συνεχίζει να ζητά "να προχωρήσουν οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που έχει ενστερνιστεί η Πανεπιστημιακή Κοινότητα, που είναι οι μόνες που μπορούν να βελτιώσουν πραγματικά την απόδοση και την εξωστρέφεια και θα οδηγήσουν σε ισχυρά Δημόσια Πανεπιστήμια, κέντρα παραγωγής και διάχυσης της γνώσης στην υπηρεσία της κοινωνίας για έξοδο από τη κρίση".
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved