ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ιδρύεται Ινστιτούτο Ναυτικής Κατάρτισης για ανέργους ναυτικούς (28/6/06)


Αθήνα 28.6.2006, 19:14
Στην ίδρυση Ινστιτούτου Ναυτικής Κατάρτισης και στην οργάνωση επιδοτούμενων σεμιναρίων για ανέργους ναυτικούς όλων των ειδικοτήτων, με στόχο τη διαρκή εκπαίδευση τους που θα τους καταστήσει ανταγωνιστικούς στο νέο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, προχωρούν τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Απασχόλησης.

Με τα προγράμματα κατάρτισης επιδιώκεται η αναβάθμιση της ποιότητας των στελεχών του εμπορικού μας ναυτικού, η βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών του ελληνικού ναυτεργατικού δυναμικού, η εξασφάλιση μεγαλύτερων δυνατοτήτων απασχόλησης των Ελλήνων ναυτικών τόσο στον ελληνικό όσο και στον ελληνόκτητο εμπορικό στόλο και η αντιστάθμιση του υψηλότερου κόστους εργασίας των Ελλήνων Ναυτικών (σε σχέση με ναυτικούς τρίτων χωρών) με την παροχή από αυτούς υψηλότερου επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών.

Το υπό ίδρυση Ινστιτούτο θα είναι και ο τελικός δικαιούχος για δράσεις κατάρτισης ανέργων ναυτικών, ναυτιλιακών και λιμενικών ειδικοτήτων. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς σχεδιασμού, θα υλοποιήσει δράσεις κατάρτισης με την ολοκλήρωση των οποίων ελπίζεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων θα διαθέτει όλα τα αναγκαία εφόδια και δεξιότητες για να επιστρέψει με επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Το Ινστιτούτο θα έχει εξασφαλισμένους πόρους για τη βιωσιμότητά του, χωρίς την παραπέρα επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους τεχνοκράτες και επιστήμονες στον τομέα της κατάρτισης.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved