ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ελληνο-γερμανικό πρόγραμμα μαθητείας στον τουρισμό
 
Αθήνα 12.12.2013, 23:44

Πιλοτικό πρόγραμμα μαθητείας σε τουριστικές ειδικότητες με τη συνεργασία Ελλάδας και Γερμανίας και με τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, αποφάσισαν να θέσουν σε λειτουργία οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού της Ελλάδας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, αντίστοιχα, και ο υφυπουργός Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας Thomas Rachel. Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρουσία και του διοικητή ΟΑΕΔ.

Η συνεργασία των δύο χωρών στοχεύει στη μεταφορά τεχνογνωσίας για συγκεκριμένες ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού από το αντίστοιχο γερμανικό δυικό σύστημα εκπαίδευσης και την επέκτασή του σε περισσότερες σχολικές μονάδες του ΟΑΕΔ και άλλων φορέων.

Το πρόγραμμα θα είναι προσανατολισμένο στις ανάγκες των επιχειρήσεων και θα προβλέπει 30% θεωρητική κατάρτιση τον χειμώνα σε Σχολές που θα λειτουργήσει ο ΟΑΕΔ στην Αθήνα και στο Ηράκλειο Κρήτης και 70% πρακτική άσκηση σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις το καλοκαίρι. Στους σπουδαστές θα δίνεται αμοιβή ίση με το 75% του μισθού.

Σχολές θα λειτουργήσουν στην Αθήνα και ειδικότερα στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης ΟΑΕΔ στον Άλιμο, όπου θα λειτουργήσουν δύο τμήματα για τις ειδικότητες Μαγείρων και Ξενοδοχοϋπαλλήλων για 60 σπουδαστές, και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου θα λειτουργήσει τμήμα Επισιτιστών για 30 σπουδαστές. Οι απόφοιτοι θα λαμβάνουν δύο πτυχία που θα αναγνωρίζονται στην Ελλάδα και στη Γερμανία, αντίστοιχα. 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος και με τη συνδρομή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στους σπουδαστές θα προσφέρουν εργασία οι ακόλουθες ελληνικές, τουριστικές επιχειρήσεις: στον κλαδο του τουρισμού είναι, μεταξύ άλλων, οι Aldemar Hotels, Atlantica Hotels & Resorts, Aquila Hotels, Candia Maris, Creta Maris, Grande Bretagne, Grecotel SA, Elounda Bay Palace και Elounda Blue, G. Kipriotis & Sons Lt., Robinson Hellas, Sunshine Village. Οι επιχειρήσεις αυτές θα καλύψουν και το κόστος της μισθοδοσίας των σπουδαστών, ενώ έχουν την πρόθεση να απασχολήσουν τους σπουδαστές και μετά την αποφοίτησή τους.

Πέρα από τα ελληνικά και γερμανικά υπουργεία, τα επιμελητήρια και τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα υποστηρίζουν η TUI Deutschland, η Dektra Akademie και το Πανεπιστήμιο του Οσναμπρούκ.

Θεμέλιος λίθος
«Η μαθητεία συνιστά θεμέλιο λίθο για την μεταμνημονιακή Ελλάδα γιατί με αυτόν τον τρόπο τροφοδοτούμε την ανάπτυξη, αφού θα υπάρξει εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό και στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της παραγωγής. Μάλιστα με την καθιέρωση της μαθητείας εξασφαλίζεται απόλυτα η σύνδεση επαγγελματικής εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας που ήταν ζητούμενο δεκαετιών», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεφαλογιάννη μίλησε για τις μεγάλες προοπτικές του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα που μπορεί να συμπαρασύρει προς την ανάπτυξη και άλλους κλάδους της οικονομίας.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο πρόγραμμα του επαναπροσδιορισμό του επιχειρησιακού μοντέλου του ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του οποίου προβλέπονται 8 άξονες παρέμβασης.

Από την πλευρά του, ο κ. Rachel εξέφρασε την πρόθεση της χώρας του για παροχή τεχνογνωσίας στην Ελλάδα και  προέβει στη διαπίστωση ότι η χώρα μας θα πρέπει επειγόντως να συνδέσει την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας και την παραγωγή.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved