ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΑΠ: Σχιζοφρενική η στάση των πρυτάνεων

Αθήνα 15.12.2013, 23:32

Σχιζοφρενική και λαϊκίστικη χαρακτηρίζει τη στάση των πρυτάνεων, όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από τα ψηφίσματα της 74η Συνόδου, η Ενωτική Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία, παράταξη της ΠΟΣΔΕΠ.

«Η ομοβροντία ανακοινώσεων της 74ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων προκαλεί πραγματικά έκπληξη λόγω του πλήθους των ψηφισμάτων, της αντιφατικότητάς τους και του λαϊκισμού τους». αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Είναι πια φανερό ότι πλησιάζουν οι πρυτανικές εκλογές. Έτσι:
1. Ανταγωνιζόμενη σε λαϊκισμό το υπουργείο Παιδείας, το οποίο μόλις νομοθέτησε για δεύτερη κατά σειρά χρονιά να γίνουν διπλές εξεταστικές τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, «η Σύνοδος Πρυτάνεων ζητά από το Υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια τη διάταξη του νόμου 4009 που προβλέπει τη διαγραφή φοιτητών»(!). 
2. Επιδεικνύοντας απίστευτη ανοχή στην αντίφαση ή, ίσως, και σχιζοφρένεια, η Σύνοδος Πρυτάνεων εκδίδει ομόφωνα ψηφίσματα και υπέρ του κ. Πελεγρίνη και υπέρ  ενός ανοιχτού και λειτουργούντος κανονικά Ε.Κ.Π.Α.(!).
3. Τέλος, «για την αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης και την ευόδωση της επείγουσας αναδιάρθρωσης των Πανεπιστημίων», αλλά υπονομεύοντας ουσιαστικά την αυτοτέλεια τους, η Σύνοδος Πρυτάνεων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν χρειάζονται τα Συμβούλια Ιδρύματος, επειδή κάνει πολύ καλά τη δουλειά του το υπουργείο Παιδείας (όπως άλλωστε όλοι καταλάβαμε με το θέμα της διαθεσιμότητας). Επομένως, αρκεί η συναίνεση του υπουργείου για την έγκριση του Οργανισμού ή του Κανονισμού του κάθε Ιδρύματος. ΓιΆ αυτό ζητάει «η γνώμη του Συμβουλίου για την έγκριση του Οργανισμού ή του Κανονισμού του Ιδρύματος να είναι συμβουλευτική προς τον Υπουργό, ώστε η τελική απόφαση να λαμβάνεται (προφανώς από τον υπουργό) σε αρμονία με την αντίστοιχη προηγηθείσα απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος».

Το συμπέρασμα κατά την ΕΠΠ είναι «ότι η 74η Σύνοδος Πρυτάνεων και Προέδρων ΔΕ των Ελληνικών Πανεπιστημίων πέτυχε το Jackpot: Και με τον Αρβανιτόπουλο και με τον Πελεγρίνη».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved