ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οι προτάσεις για την έρευνα και την τεχνολογία (5/7/06)


Αθήνα 5.6.2006, 22:30
Σχέδιο νόμου που υπόσχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην έρευνα και την τεχνολογία παρουσίασε σήμερα και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Διυπουργική Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας (ΔΕΕΤ) παρουσία των υπουργών Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.

Οι προτάσεις της ΔΕΕΤ αποτελούν προϊόν επεξεργασίας των κειμένων εργασίας που συνέθεσε το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) σχετικά με τη διοίκηση, τη χρηματοδότηση της έρευνας, καθώς και τη δημιουργία οριζόντιων οργάνων διοίκησης σε πολιτικό, στρατηγικό και διαχειριστικό επίπεδο.

Οι προτάσεις αυτές καθορίζουν το πλαίσιο στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί τα επόμενα χρόνια ο χώρος της Έρευνας και της Τεχνολογίας, τα όργανα διοίκησης της Έρευνας και της Τεχνολογίας και τον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας τους. Παράλληλα, συγκεκριμενοποιούν τον τρόπο χρηματοδότησης των επιστημονικών και ερευνητικών προσπαθειών και προσδιορίζουν τις μεθόδους αξιολόγησής τους προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία.

Γνώμονας των προτεινόμενων ρυθμίσεων είναι η αριστεία στην Έρευνα και την Τεχνολογία, η συνεργατική έρευνα μεταξύ ΑΕΙ, ερευνητικών κέντρων, επιχειρήσεων και μεγάλων ελληνικών και διεθνών οργανισμών σε τομείς εθνικής προτεραιότητας, η προώθηση της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογικής καινοτομίας. Με τον τρόπο αυτό χαράσσεται μία ενιαία Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα και την Τεχνολογία προκειμένου η χώρα να συμμετέχει ενεργά στις διεθνείς εξελίξεις στους τομείς αυτούς.

Πριν κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το σχέδιο νόμου θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση με τα κόμματα, τους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς, τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και να υποβάλουν τυχόν νέες προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους.

* Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να δείτε τον βασικό κορμό του σχεδίου.

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved