ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
75ο στην Ευρώπη το ΑΠΘ

Αθήνα 13.2.2014, 15:32

Στην πρώτη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων και στην 75η στην Ευρώπη (στην 65η στην Ευρωπαϊκή Ένωση) κατατάσσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο διεθνής οργανισμός κατάταξης Webometrics, σύμφωνα με την Επιτροπή Παρακολούθησης Διεθνών Συστημάτων Ταξινόμησης και Κατάταξης των Πανεπιστημίων του Ιδρύματος.

Το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας, είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στα κριτήρια της παρουσίας στο web (θέση 121) και του ανοιχτού επιστημονικού περιεχομένου (θέση 89). Σε σχέση με την κατάταξη του ΒΆ εξαμήνου του 2013, βελτιώθηκε τόσο η θέση του (κατείχε την θέση 226), όσο και οι επιμέρους δείκτες - κριτήρια.

Η Επιτροπή θεωρεί υποχρέωσή της –εκ μέρους όλου του Ιδρύματος- να συγχαρεί όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στο ΑΠΘ, οι οποίοι –σε πείσμα των καιρών και παρά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ σε όλα τα επίπεδα, ειδικά το τελευταίο διάστημα με τη διαθεσιμότητα του διοικητικού του προσωπικού- καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες  και κατορθώνουν, να διατηρεί το ΑΠΘ επί σειρά ετών μια αξιοπρεπέστατη παρουσία και στο διεθνές γίγνεσθαι.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη του ΑΠΘ στις σημαντικότερες Διεθνείς κατατάξεις θα βρείτε στο σύνδεσμο http://qa.auth.gr/documents/reports/Rankings_el.pdf της ιστοσελίδας της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΑΠΘ (ΜΟΔΙΠ-ΑΠΘ).
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved