ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία Πανεπιστημίου Μακεδονίας - ΣΕΠΒΕ

Αθήνα 19.2.2014, 23:11

Πλατφόρμα συνεργασίας με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ιωάννης Χατζηδημητρίου και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), Θεόφιλος Μυλωνάς.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η πλατφόρμα θα προάγει την καινοτομία και θα υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα με τη δημιουργία θυλάκων έρευνας μέσα στις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία δικτύου νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα του ICT, που θα βοηθάει τους νέους σε όλα τα βήματα μιας επιχείρησης.

Όπως επισήμανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, καθηγητής Ιωάννης Χατζηδημητρίου, «η συμφωνία αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της πολιτικής ανάπτυξης συνεργασιών που ακολουθεί σταθερά τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι ανάγκες και το όφελος έχουν σαφώς διττή κατεύθυνση μεταξύ του ΠΑΜΑΚ και του ΣΕΠΒΕ. Για το λόγο αυτόν συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε μια γέφυρα επικοινωνίας για τη διασύνδεσή μας και την από κοινού υλοποίηση καινοτόμων δράσεων».

Ο ίδιος τόνισε ότι «θα αξιοποιήσουμε το κοινό ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων που θα οδηγήσουν στη δημιουργία, διάχυση και εφαρμογή σύγχρονης και εξελιγμένης τεχνογνωσίας στις επιχειρήσεις Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) της Βόρειας Ελλάδας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία διαύλου συνεχούς αλληλεπιδραστικής επικοινωνίας ανταλλαγής τεχνογνωσίας και μεταφοράς γνώσης και εμπειρίας για την ενίσχυση των σχέσεων και της παραγωγικής συνεργασίας του ΠΑΜΑΚ και του ΣΕΠΒΕ». 

Με αυτή τη συμφωνία τα δύο μέρη προσδοκούν:
1. Πρόσβαση σε επιχειρηματική εμπειρία και τρέχουσες εφαρμογές πληροφορικής.
2. Ευκαιρίες απασχόλησης και επαγγελματικής αποκατάστασης για τους αποφοίτους μας.
3. Συμμετοχή στην υλοποίηση ερευνητικών προτάσεων και έργων.
4. Υποστήριξη για την ανανέωση των σχετικών προγραμμάτων σπουδών σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς.
5. Ενεργή συνεισφορά στη διεξαγωγή πρωτογενούς έρευνας και στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
 
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδημητρίου επισήμανε ότι «το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει διεθνή παρουσία και υψηλού επιπέδου εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις σε επιμέρους τομείς της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στο χώρο των ΤΠΕ, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα».
 
Την πεποίθησή του ότι το μνημόνιο Συνεργασίας θα αποτελέσει “εφαλτήριο για μια δημιουργική προσέγγιση μεταξύ του ερευνητικού και του επιχειρηματικού κόσμου για την υλοποίηση λύσεων και προτάσεων εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας” εξέφρασε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΕΠΒΕ, κ. Θεόφιλος Μυλωνάς. «Θέλουμε από κοινού –επιχειρήσεις και Πανεπιστήμιο-να δημιουργήσουμε έναν συνεχή δίαυλο επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων και της παραγωγικής συνεργασίας», τόνισε. Και συνέχισε: «θα δημιουργήσουμε κοινές δράσεις για την ανάληψη διδακτορικών διατριβών και διπλωματικών εργασιών με θέματα που ζητάει η ίδια η αγορά, ενώ θα προχωρήσουμε σε ενέργειες για τη στήριξη νέων ταλαντούχων φοιτητών». ΕπΆ αυτού ο κ. Μυλωνάς ανακοίνωσε ότι ο ΣΕΠΒΕ θα δημιουργήσει δίκτυο νεανικής επιχειρηματικότητας στον τομέα του ICT, για να βοηθήσει τους νέους σε όλα τα βήματα ίδρυσης μιας επιχείρησης».
 
Τις άμεσες ενέργειες που απορρέουν από τη υπογραφή της συμφωνίας περιέγραψε με τη σειρά της η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, καθηγήτρια Μάρω Βλαχοπούλου. Όπως ανέφερε, «θα υπάρχει πυκνή και τακτική επικοινωνία, ενώ τα μέλη και των δύο φορέων θα συναντώνται για να χαράσσουν τη στρατηγική ανάπτυξη της συνεργασίας, οριοθετώντας στόχους σε συγκεκριμένες ημερομηνίες».

Στο ΠΑΜΑΚ, έχει ήδη συγκροτηθεί στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, Επιτροπή Εξωστρέφειας, που σε συνεργασία με αντίστοιχη επιτροπή του ΣΕΠΒΕ θα προχωρήσει σε διοργάνωση ημερίδας που θα καθορίσει στο επόμενα βήματα, προκειμένου να γεφυρωθεί η έρευνα με την επιχειρηματικότητα.

«Περιμένουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο να αφήσει προς στιγμή το εμπορικό κομμάτι και να ιδρύσει μέσα στις επιχειρήσεις του θύλακες ερευνητικής δραστηριότητας, ώστε Πανεπιστήμιο και επιχειρήσεις να συναντηθούμε και να προχωρήσουμε μαζί σε καινοτόμες δράσεις» κατέληξε η  κ. Βλαχοπούλου.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved