ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Χρηματοδότηση ερευνητικών εργασιών από το Ίδρυμα Λάτση

Αθήνα 26.2.2014, 23:37

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προσκαλεί για 8ο συνεχόμενο έτος επιστήμονες όλων των βαθμίδων και γνωστικών πεδίων να υποβάλουν προτάσεις για τη χρηματοδότηση ερευνητικών έργων διάρκειας ενός έτους που προτίθενται να εκπονήσουν κατά το ημερολογιακό έτος 2015.

Η κάθε πρόταση θα πρέπει να είναι πρωτότυπη μελέτη και να εκπονηθεί αποδεδειγμένα εντός του 2015. Οι ερευνητικές ομάδες θα πρέπει να αποτελούνται από τον συντονιστή και από ένα έως τέσσερα, κατ’ ανώτατο, μέλη. Κάθε συντονιστής ή μέλος μπορεί να συμμετέχει μόνο σε μία ερευνητική ομάδα και κάθε ομάδα δύναται να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Η πρόταση δεν πρέπει να έχει εξασφαλίσει άλλη πηγή χρηματοδότησης.
 
Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της Ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, το Ίδρυμα προτίθεται να αυξήσει σε 25 τον αριθμό των προτάσεων που θα χρηματοδοτηθούν το 2015. Η κάθε πρόταση θα επιχορηγηθεί με ποσό το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ €10.000 και €12.000.

Ειδικότερα, η χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί σε δύο κατηγορίες:
Α. ‘Επιστημονικές Μελέτες 2015 - Γενικό Πρόγραμμα’ χωρίς ηλικιακό περιορισμό στους συμμετέχοντες στις ερευνητικές ομάδες.  
Β. ‘Επιστημονικές Μελέτες 2015 - Νέοι Ερευνητές’ όπου ο συντονιστής και όλα τα μέλη της ομάδας υποχρεωτικά είναι έως 40 ετών, με ιδιαίτερη έμφαση σε ομάδες μεταδιδακτορικών ερευνητών. 
 
Βασικά κριτήρια για την αξιολόγηση των προτάσεων είναι η πρωτοτυπία της ερευνητικής ιδέας, η καινοτομία της προτεινόμενης μεθοδολογίας και η ποιότητα της ερευνητικής ομάδας. Για την τελική επιλογή των μελετών που θα χρηματοδοτηθούν το Ίδρυμα βασίζεται στις  εισηγήσεις εξειδικευμένων αξιολογητών.

Η υποβολή προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από 1 Απριλίου 2014 στις 10:00 μέχρι 15 Απριλίου 2014 στις 13:00, μέσω ειδικού ηλεκτρονικού συστήματος το οποίο θα ενεργοποιηθεί  κατά τις παραπάνω ημερομηνίες.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014. Η διάρκεια εκπόνησης μελετών θα είναι από 2 Ιανουαρίου 2015 - 21 Δεκεμβρίου 2015.
 
* Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να συμβουλευτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved