ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αντισυνταγματική η καθ' υπέρβαση είσοδος πολυτέκνων στα ΑΕΙ

Αθήνα 11.3.2014, 22:1

Στο Σύνταγμα προσκρούει το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που προβλέπουν ότι τα παιδιά των πολυτέκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής, καταλαμβάνοντας θέσεις που προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για αυτούς, με το σκεπτικό ότι η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να γίνεται με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά, δηλαδή βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων.

Στο σκεπτικό εντάσσεται και το επιχείρημα ότι η προνομιακή μεταχείριση των παιδιών των πολυτέκνων είναι αντίθετη και με το άρθρο 16 του Συντάγματος, καθώς έχει ως αποτέλεσμα να εισάγονται  στα ΑΕΙ υποψήφιοι μέλη πολυτέκνων οικογενειών με βαθμολογία κατώτερη άλλων συνυποψήφιων τους.

Σχετικά ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να στηρίξουμε την πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια. Ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει να σταθούμε δίπλα σε όσα παιδιά κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved