ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επιχειρήσεις και αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης καλεί το υπουργείο Παιδείας

Αθήνα 19.3.2014, 21:33

Το υπουργείο Παιδείας καλεί επιχειρήσεις και αποφοίτους τεχνικής εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητείας, διάρκειας 6 μηνών, που υλοποιεί.

Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους πρόσφατα αποφοιτήσαντες από τη Δημόσια Τεχνική Εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας, με σκοπό να αποκτήσουν, μέσω μαθητείας, επαγγελματική εμπειρία στον παραγωγικό τομέα και ειδικότερα σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις κλάδων σχετικές με τις σπουδές τους, έτσι ώστε να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αγορά εργασίας. 

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν νέοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3, εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης - ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).

Στo πλαίσιο της μαθητείας χορηγείται στους αποφοίτους μηνιαία υποτροφία 300 ¤ και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος. Η μαθητεία παρέχεται 5 ημέρες εβδομαδιαίως, 6 ώρες την ημέρα. Το Πρόγραμμα θα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο), με στόχο να χρηματοδοτηθούν έως 1.115 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Στην παρούσα φάση (ΓΆ κύκλος) καλούνται:
1. Επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, να εγγραφούν και να δηλώσουν θέσεις μαθητείας, μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, έως και τις 16.4.2014.
2. Απόφοιτοι τεχνικής εκπαίδευσης που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα, να εγγραφούν και να επιλέξουν θέσεις μαθητείας, μέσω της στην ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr, από τις 5 μέχρι και 31 Μαΐου 2014.

Διευκρινίζεται ότι στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί: α) απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, των σχολικών ετών 2011 - 2012 και 2012 - 2013 (και του σχολικού έτους 2010 - 2011 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) και β) οι ιδιωτικές Επιχειρήσεις (ατομικές, προσωπικές ή κεφαλαιουχικές εταιρίες) εκτός των Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας) και Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκανήσου και Κυκλάδων).

Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης μαθητειών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για τον ΓΆ κύκλο ορίζεται το χρονικό διάστημα από 1 μέχρι 4 Ιουλίου 2014. Το σύστημα της Μαθητείας http://www.mathiteia4u.gov.gr για εγγραφές και δηλώσεις θέσεων από επιχειρήσεις θα ανοίξει αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου 14 γύρω στις 11:00.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr και στα τηλέφωνα 210-3443795.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved