ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μαθήματα επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Αθήνα 2.4.2014, 22:6

Δύο νέες δράσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους νέους και τους εφήβους σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού και να τους μυήσουν στα μυστικά της επιχειρηματικότητας, θέτει σε εφαρμογή το υπουργείο Παιδείας.

Η πρώτη αφορά «ταινιο-μαθήματα» (videos) για διάφορες ομάδες επαγγελμάτων και κλάδων, με επαγγελματίες που θα περιγράφουν και θα εξηγούν τις συνθήκες εργασίας, τις προοπτικές στην αγορά εργασίας και τους ορίζοντες που ανοίγονται στο επαγγελματικό στίβο. Τα εκπαιδευτικά αυτά videos θα προβληθούν από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση, ενώ παράλληλα θα αναρτηθούν και  στην αντίστοιχη  διαδικτυακή πύλη του ΕΟΠΠΕΠ. 

Η δεύτερη δράση θα υλοποιηθεί και πάλι μέσα από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα επιχειρηματικότητας και να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό οπτικό υλικό, το οποίο θα προβάλλεται στην ειδική διαδικτυακή πύλη www.businesschool.minedu.gov. Καθηγητές Μάρκετινγκ, Οικονομίας, Διοίκησης Επιχειρήσεων αλλά και πετυχημένοι επιχειρηματίες της χώρας μας θα εξηγούν, με τρόπο άμεσο και κατανοητό, το πώς ένας νέος μπορεί να κάνει  τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα. Κατά την εκδήλωση προβλήθηκαν δύο πιλοτικά videos στα οποία επαγγελματίες περιγράφουν τις συνθήκες εργασίας τους και τις προοπτικές του επαγγέλματος τους  και καταξιωμένοι επιχειρηματίες εξηγούν σε νέους, τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται το επιτυχημένο επιχειρείν.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved