ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τι θα χρηματοδοτήσει το νέο πρόγραμμα για την εκπαίδευση

Αθήνα 16.4.2014, 5:39

Η πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου, η αναβάθμιση της ποιότητας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης και του θεσμού της μαθητείας, θα είναι -μεταξύ άλλων- οι κεντρικοί άξονες για την εκπαίδευση του επερχόμενου επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», όπως είπε σε σχετική ημερίδα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Από το πρόγραμμα, μόνο για το σκέλος της εκπαίδευσης θα διατεθούν περίπου 850 εκ ευρώ, και συγκεκριμένα για:
- Τη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, αναβάθμιση της ποιότητας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενίσχυση της προσχολικής εκπαίδευσης.
- Την ενίσχυση του θεσμού της Μαθητείας και τη διευκόλυνση των ευκαιριών στους νέους για ένταξη στην αγορά εργασίας.
- Την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των Ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την καλύτερη σύνδεση μεταξύ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας και την υποστήριξη των φοιτητών για την έγκαιρη ολοκλήρωση των κύκλων σπουδών. 
- Την ενίσχυση της ερευνητικού δυναμικού της χώρας στο πλαίσιο της βασικής έρευνας αλλά και της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.
- Την αύξηση της ελκυστικότητας της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης –  τη βελτίωση της σύνδεσης των συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας και την ενδυνάμωση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ενήλικου.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα επιδειχθεί για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, «εκεί όπου η εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση δεν είναι έχουν μόνο μαθησιακά αποτελέσματα αλλά συμβάλλουν στην ίδια την ποιότητα της ζωής τους». 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved