ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αντιπροσωπεία του University of Alabama στο ΑΠΘ

Αθήνα 5.5.2014, 12:42

Αντιπροσωπεία του University of Alabama των ΗΠΑ με επικεφαλής τον Senior Associate Dean - College of Arts and Sciences, Prof. Luoheng Han, θα επισκεφτεί αύριο, Τρίτη, 6 Μαΐου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΑΠΘ, αφορμή την επίσκεψη, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συγκλήτου ημερίδα, παρουσία των Πρυτανικών Αρχών, εκπροσώπου του Συμβουλίου Ιδρύματος, Κοσμητόρων Σχολών, Προέδρων Τμημάτων και άλλων ενδιαφερομένων Καθηγητών του ΑΠΘ, καθώς και του Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Μετά τους χαιρετισμούς ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, θα παρουσιάσει το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του ΑΠΘ, καθώς και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με πανεπιστημιακά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, θα γίνει μικρή παρουσίαση από κάθε συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ (6 από το Πανεπιστήμιο Alabama και 6 από το ΑΠΘ) της ερευνητικής - ακαδημαϊκής συνεργασίας που δρομολογούν να αναπτύξουν.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2013 και ισχύει για 5 χρόνια περιλαμβάνει αμοιβαία ανταλλαγή Καθηγητών & Λεκτόρων, προπτυχιακών & μεταπτυχιακών φοιτητών & υποψηφίων διδακτόρων, διοργάνωση συνεδρίων κλπ. Έπειτα από επικοινωνία των δύο ιδρυμάτων, ορίστηκαν οι συνεργάτες (maching scholars) και των δύο πλευρών, που θα συνεργαστούν πάνω στα συγκεκριμένα ερευνητικά πεδία (Βιολογία, Γεωλογία, Μουσική, Θέατρο, Αγγλική Φιλολογία, Οικονομικό - τουρισμός, Φιλολογία - κλασσικές σπουδές). Προϋπήρχε, εξάλλου, άτυπη συνεργασία και με τη Θεολογική Σχολή από το 2009, η οποία επικυρώθηκε με τη συμφωνία συνεργασίας του 2013.
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη οι εκπρόσωποι του αμερικανικού πανεπιστημίου, θα έχουν την ευκαιρία για κατΆ ιδίαν συναντήσεις και γνωριμία με τα αντίστοιχα Τμήματα του ΑΠΘ, αλλά και να επισκεφτούν μουσεία, αξιοθέατα της πόλης και στους αρχαιολογικούς χώρους της Βεργίνας και της Πέλλας.

Το ενδιαφέρον που δείχνουν οι εκπρόσωποι του University of Alabama για τη συγκεκριμένη συνεργασία αποδεικνύει και η επίσημη ιστοσελίδα που έχουν φτιάξει για την "Alabama Greece Initiative" (http://greece.as.ua.edu/), όπως την αποκαλούν, καθώς και η ειδική ομάδα στο facebook (https://www.facebook.com/groups/ALGreeceInitiative/) που έχουν δημιουργήσει.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved