ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ομαλά η πρώτη των πανελλαδικών εξετάσεων (δείτε θέματα και απαντήσεις)
 

Αθήνα 28.5.2014, 13:7

Ομαλά κύλησε σήμερα η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι περίπου 100.000 υποψήφιοι διαγωνίσθηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών - Έκθεση, στο οποίο κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους, γύρω από ένα δοκίμιο του Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου για τον Ανθρωπισμό (θέματα και απαντήσεις στα συνημμένα).

Σύμφωνα με την η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος, το κείμενο του Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου πραγματεύεται την έννοια του Ανθρωπισμού, τη στρέβλωσή της και την αναγκαιότητα πρακτικής και ουσιαστικής εφαρμογής του.

«Ο Ανθρωπισμός είναι εκτενής θεματική ενότητα με «ειδικό βάρος». Η μελέτη του περιλαμβάνειτο σύνολο των ιδεών της κοινωνικής πραγματικότητας καθώς και των προβλημάτων που εμφανίζονται στην καθημερινότητα. Η προσέγγιση του διαγωνίσματος από τους μαθητές απαιτούσε προσοχή στη λεπτομέρεια. Οι ασκήσεις δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία, εκτός από μεμονωμένες λέξεις στα συνώνυμα και αντώνυμα. Το θέμα της έκθεσης απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή μια και το φάσμα των φαινομένων ελλείμματος της ανθρωπιάς στην εποχή μας είναι ιδιαίτερα ευρύ. Απαιτούσε, λοιπόν, ευθυκρισία και ευστοχία στη διατύπωση των ιδεών και σαφή ανάπτυξή τους».

Συνέχεια την Παρασκευή
Οι εξετάσεις θα συνεχισθούν την Παρασκευή με εξέταση στα μαθήματα Γενικής Παιδείας: Φυσική, Βιολογία, Μαθηματικά και Ιστορία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου και οι αντίστοιχες για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων για τα υποχρεωτικά μαθήματα θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 9.000 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία από χθες βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα exams-repo.citi.gr.

* Στα συνημμένα αρχεία θα βρείτε τα θέματα και τις απαντήσεις, που επιμελήθηκαν τα φροντιστήρια Πειραιά «Χασιακής».

 2 αρχεία διαθέσιμα για download 
Νεοελληνική Γλώσσα 1 (αρχείο 556 kb)
Νεοελληνική Γλώσσα 2 (αρχείο 506 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved