ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρεμβάσεις για την ασφάλεια στις παιδικές χαρές

Αθήνα 30.5.2014, 13:00

Υπενθύμιση στους δήμους να προχωρήσουν έως τις 30 Ιουνίου στις απαραίτητες εργασίες στις παιδικές χαρές που παρατηρούνται προβλήματα για την ασφάλεια των παιδιών, απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. 

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια του κατεπείγοντος εγγράφου που απέστειλε την 1η Μαΐου 2014  προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και τους δήμους όλης της  χώρας, με το οποίο ζητούσε την άμεση διενέργεια ελέγχων σε παιδότοπους, παιδικές χαρές καθώς και παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο υπουργός απέστειλε σήμερα 30 Μαΐου 2014 νέο έγγραφο προς όλους τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (με την παράκλησή του να ενημερωθούν οι Δήμοι της χωρικής τους αρμοδιότητας), υπενθυμίζοντας ότι το μεταβατικό στάδιο προσαρμογής των παιδικών χαρών λήγει στις 30 Ιουνίου 2014.

Με το έγγραφο αυτό επιτρέπεται στα δημοτικά συμβούλια (παρά την απαγόρευση του νόμου) να αποφασίζουν για την πραγματοποίηση δαπανών προκείμενου να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις.  

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 65 του ν. 3852/2010 ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Με γνώμονα πάντοτε τα θέματα ασφάλειας των παιδιών και κρίνοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπερτερεί το δημόσιο συμφέρον ο κ. Μιχελάκης επιτρέπει τις δαπάνες για να γίνουν οι επισκευές που απαιτούνται σε παιδικές χαρές και παιδότοπους.  

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δήμοι οφείλουν να προχωρήσουν στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου οι υφιστάμενες παιδικές χαρές να προσαρμοστούν στις προδιαγραφές που έχουν οριστεί και να προμηθευτούν το ειδικό σήμα πιστοποίησης.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved