ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ολοκληρώνεται το αρχείο της ΓΓ Ισότητας των Φύλων

Αθήνα 2.6.2014, 23:37

Ένας μοναδικός πλούτος που αφορά στην ιστορία των Ελληνίδων και του γυναικείου κινήματος παραδίδεται στον πολίτη καθώς ολοκληρώνεται το έργο διεύρυνσης και εκσυγχρονισμού του Ιστορικού Αρχείου της Βιβλιοθήκης τής Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. 

Το έργο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση με τίτλο «Γυναικεία αρχεία - Γυναίκες στα αρχεία. Αναζητώντας τα ίχνη…», που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Τμήμα Ιστορικού Αρχείου του Λυκείου των Ελληνίδων.

Αφετηρία του σπονδυλωτού έργου αναβάθμισης της Βιβλιοθήκης Θεμάτων Ισότητας και Φύλου της ΓΓΙΦ (ΒΘΙΦ) ήταν η χαρτογράφηση και οργάνωση 980 γυναικείων αρχείων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν διάσπαρτα στην ελληνική επικράτεια, με στόχο τον εμπλουτισμό του Ιστορικού Αρχείου της Βιβλιοθήκης. Το υλικό περιλαμβάνει τεκμήρια του γυναικείου κινήματος, προσωπικά αρχεία επιφανών γυναικών, κείμενα δημόσιων πολιτικών που διασώζονται σε αρχεία ιδιωτικά, αρχεία γυναικείων οργανώσεων, φορέων, συλλογικοτήτων και οργανισμών. 

Η ψηφιοποίηση, η αρχειονομική τεκμηρίωση του Ιστορικού Αρχείου και η οργάνωση των γυναικείων αρχείων της Ελλάδας μέσω μίας πλήρως ενημερωμένης βάσης δεδομένων, αυξάνει την προσβασιμότητα του νέου υλικού για τον επιτόπιο και για τον απομακρυσμένο χρήστη, με δυνατότητα on-line αναζήτησης και με τη βοήθεια δημόσιου ηλεκτρονικού καταλόγου (WebOpac). Το έργο διασώζει από τη φθορά του χρόνου και της χρήσης ευαίσθητο αρχειακό υλικό, διευκολύνοντας την αξιοποίησή του από τον εξειδικευμένο ερευνητή, τον πολίτη και κάθε ενδιαφερόμενο για τα θέματα ισότητας των φύλων. Παράλληλα, με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό βελτιώνεται σημαντικά η προσβασιμότητα της συλλογής του Ιστορικού Αρχείου από ΑμεΑ.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved