ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Υλικό για το μάθημα των Θρησκευτικών

Αθήνα 16.6.2014, 11:23

Ο Τόμος που περιλαμβάνει τα πρακτικά του διήμερου Πανελληνίου Επιστημονικού Συνεδρίου, με θέμα «Το Μάθημα των Θρησκευτικών: Προβληματισμοί - επισημάνσεις – προτάσεις», που διοργανώθηκε πέρυσι στις 11 και 12 Μαρτίου 2013 από το Εργαστήριο Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, πρόκειται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρα 18.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (Μητροπολιτικό Μέγαρο, Βογατσικού 7).

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «η συμβολή των παραγόντων του Συνεδρίου και η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κοινού αποτύπωσαν με αυθεντικό τρόπο την αποδοχή του Συνεδρίου και συνακόλουθα κατέστησαν αναγκαία την έκδοση των πρακτικών, όπου περιέχονται μεταξύ άλλων είκοσι έξι (26) επιστημονικές εισηγήσεις που σχετίζονται με το Μάθημα των Θρησκευτικών και πραγματεύονται τη φυσιογνωμία και το ρόλο του στην ελληνική θρησκευτική εκπαίδευση αλλά και σοβαρές επιστημονικές ενστάσεις και προβληματισμούς ως προς το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου. Η αποτύπωση άλλωστε του περιεχομένου του Συνεδρίου και η διάδοσή του στο ευρύ κοινό, σε μια εποχή που το Μάθημα των Θρησκευτικών βάλλεται συστηματικά και άγεται μεθοδευμένα σε τροχιά αλλοίωσης της φυσιογνωμίας του, αποκτά ιδιαίτερη σημασία».

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τ. Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ Καθηγητής Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, ενώ έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν με παρεμβάσεις τους εισηγητές του Συνεδρίου καθώς και πανεπιστημιακοί καθηγητές και ειδικοί επιστήμονες του Α.Π.Θ. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Την επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Σωτήριος Μιχελουδάκης, δικηγόρος και Διδάκτωρ του ΑΠΘ και ο Ευάγγελος Πεπές, εκπαιδευτικός θεολόγος και Διδάκτωρ του ΑΠΘ.

Ο Τόμος εκδόθηκε με την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και αφιερώνεται στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλόνικης κ.κ. Άνθιμο.

Περισσότερες πληροφορίες: Γραμματεία εκδήλωσης, τηλ.: 2310-997103.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved