ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Εκπρόσωποι 300 κορυφαίων Μουσικών Ακαδημιών θα συναντηθούν στην Ελλάδα

Αθήνα 25.6.2014, 23:23

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) του Ιονίου Πανεπιστήμιου επιλέχτηκε να φιλοξενήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2015 την ετήσια συνάντηση των υπευθύνων διεθνών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μουσικών Κονσερβατορίων, Ακαδημιών και Musikhoschulen (AEC).

Για τρεις ημέρες οι εκπρόσωποι των κορυφαίων ανώτατων μουσικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις διεθνείς συνεργασίες και την κινητικότητα φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού.

Η AEC αριθμεί περίπου 300 μέλη και εκτός από τις Ευρωπαϊκές Μουσικές Ακαδημίες που εκπροσωπούνται σε αυτήν, συμμετέχουν ως συνεργαζόμενα μέλη και τα πιο γνωστά μουσικά πανεπιστήμια χωρών όπως π.χ. ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Ιαπωνία, κ.τ.λ.

Το ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι το μοναδικό ελληνικό τμήμα μουσικών σπουδών που είναι μέλος της AEC από το 2003. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής του κύριος Χαράλαμπος Ξανθουδάκης διετέλεσε για δύο συνεχείς θητείες μέλος του Δ.Σ. της AEC.

Διεθνείς μουσικές σπουδές
Το ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστήμιου έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ένα μεγάλο δίκτυο διεθνών συνεργασιών και φροντίζει να εκπροσωπείται στα πιο σημαντικά διεθνή φόρα προκειμένου να παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν τόσο στα προγράμματα σπουδών όσο και σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της απασχολησιμότητας σε σχέση με τις μουσικές σπουδές.

Από το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 μέχρι και σήμερα έχει φιλοξενήσει περίπου 180 επισκέπτες καθηγητές πανεπιστημίων και ακαδημιών του εξωτερικού, που ισοδυναμούν περίπου με 12 καθηγητές ανά έτος και κατά μέσο όρο περίπου 10 από τους συνολικά 30 διδάσκοντες του ΤΜΣ επισκέπτονται αντίστοιχα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού. Παράλληλα, η Θερινή Ακαδημία που λειτουργεί από το 2002 αποτελεί εδώ και χρόνια μόνιμο τόπο συνάντησης καλλιτεχνών διεθνούς κύρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η επιλογή του ΤΜΣ του Ιονίου Πανεπιστημίου από την AEC να φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση των υπευθύνων διεθνών σχέσεων, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της διεθνούς εκτίμησης που χαίρει.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved