ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δύο επιπλέον εξεταστικές για «αιώνιους φοιτητές»

Αθήνα 20.8.2014, 19:12

Δύο επιπλέον εξεταστικές περίοδοι θα έχουν στην διάθεσή τους όσοι από τους λεγόμενους «αιώνιους φοιτητές» έδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον, συμμετέχοντας στις εξετάσεις κατά τα δύο τελευταία ακαδημαϊκά έτη 2012-13 και 2013-14. 

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας, μετά τη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους προέδρους των ΤΕΙ, στην οποία συζητήθηκε και το θέμα των «αιώνιων φοιτητών». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: 
- Όσοι «αιώνιοι φοιτητές» δεν έχουν επιδείξει τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, συμμετέχοντας στις εξεταστικές διαδικασίες, διαγράφονται αυτοδικαίως κατά τις ρυθμίσεις του νόμου, στις 31 Αυγούστου 2014, με διαπιστωτικές πράξεις των οικείων οργάνων των ιδρυμάτων.
- Επειδή ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι Οργανισμοί των Ιδρυμάτων, όπως ο νόμος προβλέπει, όπου εκεί θα ρυθμίζονται τα θέματα αυτά, θα κατατεθεί στις 26 Αυγούστου 2014 τροπολογία στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία όσοι εκ των φοιτητών επέδειξαν έμπρακτο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των σπουδών τους, συμμετέχοντας στην εξεταστική διαδικασία τα τελευταία δύο ακαδημαϊκά έτη (2012-13,2013-14), δύνανται να συμμετάσχουν στις δύο επόμενες και πλήρεις εξεταστικές περιόδους του Σεπτεμβρίου και του Φεβρουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται όσοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τις εξετάσεις τους στα μαθήματα, αλλά οφείλουν διπλωματικές ή πτυχιακές εργασίες, ή πρακτική άσκηση στα Τ.Ε.Ι.
- Οι αριθμοί των «αιωνίων φοιτητών» είναι κατά προσέγγιση 120.000 στα Πανεπιστήμια και 50.000 στα Τ.Ε.Ι. (διότι π.χ. το Τ.Ε.Ι. Αθηνών διέγραψε ήδη 17.000 από το 2007 έως σήμερα επειδή δεν ενεγράφησαν). Από αυτούς υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια το 90-92% των "λιμναζόντων" θα διαγραφεί και αντιστοίχως άνω του 60% στα ΤΕΙ. 

Οι οριστικοί αριθμοί θα δοθούν από τα Ιδρύματα στο Υπουργείο και θα δημοσιοποιηθούν μεθαύριο, Παρασκευή.

Αναδρομή
Εν τω μεταξύ, αναδρομή στο θέμα έκανε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής: «Το θέμα των αιωνίων φοιτητών έχει ξεκινήσει από το 2007», είπε και συνέχισε: «Τότε τέθηκε για πρώτη φορά αυτό το θέμα, και θα έπρεπε να ξεκαθαρίσουν τα μητρώα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Ο νόμος του 2007 προέβλεπε μια διαδικασία. Η διαδικασία αυτή δεν μπορούσε να προχωρήσει γιατί υπήρχαν διάφορα τεχνικά προβλήματα. Ήρθε ο νόμος 4009 του 2011 , ο οποίος λέει, όσοι είναι τετραετούς φοίτησης και έχουν εγγραφεί προ του 2003 θα πρέπει να τελειώσουν τις σπουδές τους μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2014 , όσοι είναι πενταετούς φοίτησης και είχαν κάνει εγγραφή προ του 2001 το ίδιο, και όσοι είναι εξαετούς φοίτησης πριν το 1999. Ο νόμος είναι σαφέστατος. Αυτοδίκαια λοιπόν όλοι αυτοί την 31 Αυγούστου 2014 διαγράφονται. Αυτά λέει ο νόμος και ο νόμος αυτός είναι γνωστός από το 2011. Όλο αυτό το διάστημα το υπουργείο Παιδείας έδωσε σε όλους τους φοιτητές επιπλέον εξεταστικές περιόδους για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Πολλοί φοιτητές όντως προσήλθαν και πέτυχαν να τελειώσουν. Θα εφαρμόσουμε αυτό που λέει ο νόμος».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved