ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Βόμβα Α. Λοβέρδου: Εκτός λειτουργίας τα κολέγια με κτηριακές παραβάσεις, να μην εγγράφονται οι σπουδαστές

Αθήνα 6.9.2014, 12:45

Αποφασισμένος να μην επιτρέψει την λειτουργία των κολεγίων εκείνων που δεν πληρούν τους κανόνες ως προς τις κτηριακές εγκαταστάσεις τους, αλλά και να αποπέμψει το διοικητικό συμβούλιο του αρμόδιου φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Παιδείας (προφανώς εννοεί την εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ»), φάνηκε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού και δεδομένου ότι αρκετά κολέγια με κτηριακές παραβάσεις δεν έχουν στη διάθεσή τους τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να συμμορφωθούν με το νόμο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν θα ανοίξουν φέτος τις πύλες τους στους σπουδαστές. Μάλιστα ο υπουργός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ζήτησε από τους σπουδαστές να μην εγγράφονται σε κολέγια με ακατάλληλες κτηριακές εγκαταστάσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πως θα το γνωρίζουν αυτό οι σπουδαστές.

Η απάντηση του υπουργού στη σχετική ερώτηση έχει ως εξής: «Τη λειτουργία των κολεγίων δεν τη βλέπω αρνητικά και μάλιστα μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία προσέλκυσης φοιτητών από άλλες χώρες, από την Κίνα ειδικά και θα οργανώσουμε και μια σχετική αποστολή όχι με δικές μας δαπάνες γιατί δεν έχουμε λεφτά, αλλά με δικές τους όποιος θέλει να έρθει μαζί μας. Κάποια, όμως, από αυτά τα Ιδρύματα είχαν κτηριακά προβλήματα. Και η νομοθεσία κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού Παιδείας ανέβαλε για ένα χρόνο την προσαρμογή. Στις 31 Ιουνίου είπα ότι όποιος δεν έχει προσαρμοστεί τόσα χρόνια, δηλαδή, έχει στο μυαλό του ότι θα ξεφεύγει, φέτος δεν θα λειτουργήσει. Άρχισε από τότε μια διελκυστίνδα ανάμεσα στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και σε ένα Οργανισμό που εποπτεύουμε δεν θέλω να τον αναφέρω, η οποία ακόμη διελκυστίνδα ως προς αυτό, δεν έχει καταλήξει. 

Λέω ότι σε λίγες μέρες εάν ο Οργανισμός αυτός που εποπτεύουμε εμείς δεν έχει φέρει τελικό αποτέλεσμα, θα παραιτηθεί όλη ηγεσία του μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Διότι πάνε τα παιδιά και γράφονται τώρα και γράφονται σε Κολέγια που δεν έχουν προσαρμόσει τα κτήριά τους και αν γίνει κανένα κακό -πέρα του ότι είναι κτήρια που δεν κάνουν μεταλυκειακή Εκπαίδευση- θα την πληρώσουμε όλοι μαζί μετά, πέρα από τα παιδάκια που θα χαθούν.

Δεύτερον, υπάρχει νόμος που δεν επιτρέπει τη λειτουργία τους όταν χρωστούν στα ασφαλιστικά Ταμεία και στην Εφορία. Αυτά, δεν μπορούν να λειτουργούν ακόμη και στην περίπτωση που μετονομάζονται και αλλάζει το νομικό καθεστώς που τα αφορά. 

Δηλαδή η εταιρεία του άλφα γίνεται εταιρεία του βήτα. Έχουμε δυνατότητα από ηλεκτρονικό πρόγραμμα που ο ίδιος ο Οργανισμός έχει και δεν μας ενημερώνει. Γι' αυτό την Τρίτη στις 12 θα ανακοινώσουμε τις σχετικές λεπτομέρειες, που το ΙΚΑ επεξεργάζεται σήμερα. Κανένας από αυτούς δεν θα λειτουργήσει. Τα παιδιά να μην εγγράφονται. Να μην εγγράφονται, γιατί θα χάσουν τις προκαταβολές τους. Δεσμεύομαι και θα το δείτε. Την Τρίτη στις 12 με το ΙΚΑ ανακοινώνουμε τις σχετικές πρακτικές που θα ακολουθήσουμε.

Εάν δεν προσαρμοστεί ο Οργανισμός στον οποίο αναφέρομαι και τον οποίο εποπτεύω, εάν δεν προσαρμοστεί σε αυτά που λέω, τις ώρες που ακολουθούν, θα ξηλωθεί όλη η πολιτική του ηγεσία αυτή την εβδομάδα».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved