ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αγωνιούν για τον κλάδο των ΙΙΕΚ

Αθήνα 18.9.2014, 14:55

Την αγωνία της από τον κίνδυνο να σπιλωθεί ο κλάδος των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετά από το κλείσιμο ορισμένων εκπαιδευτηρίων από το υπουργείο Παιδείας καταθέτει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

«Η αναστολή λειτουργίας εκπαιδευτηρίων, στην παρούσα φάση, δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητα σπουδών που παρείχαν τα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια. Πρόκειται για κακές επιχειρηματικές πρακτικές ή και παρανομίες που αφορούν τη σχέση των εκπαιδευτηρίων αυτών με το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία και σε καμία περίπτωση τη σχέση τους με τους σπουδαστές τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Ένωση αφήνει, ωστόσο, αιχμές για τον τρόπο που ασκεί έλεγχο η πολιτεία: «Είναι υποχρέωση του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΠΕΠ να προβαίνουν σε ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζεται η τήρηση των νόμων και οι καλές πρακτικές. Για το συμφέρον της κοινωνίας, της οικονομίας και τελικά της εκπαίδευσης οι έλεγχοι αυτοί οφείλουν, όχι μόνο στον χώρο των ΙΕΚ αλλά σε κάθε χώρο, να γίνονται με νηφαλιότητα, ισονομία, χωρίς επιρροές και πιέσεις αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων και τα αποτελέσματά τους να ανακοινώνονται δημόσια μόνον όταν ολοκληρωθούν», επισημαίνει.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα 67 αδειοδοτημένα ΙΕΚ που παρέχουν υψηλής ποιότητας Γνώσεις, Ικανότητες και Δεξιότητες σε 25.000 σπουδαστές το χρόνο και διατηρούν 6.000 θέσεις εργασίας σε εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό. Το εύρος αλλά και η παράδοση του κλάδου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση ούτε ενέργειες συλλήβδην δυσφήμισης».
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved