ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τίτλος σπουδών της ΑΣΤΕΡ ισότιμος προς πτυχίο των ΤΕΙ

Αθήνα 24.9.2014, 16:34

Ισότιµος προς το πτυχίο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής ∆ιοίκησης και Οικονοµίας των ΤΕΙ αναγνωρίσθηκε τίτλος σπουδών της ΑΣΤΕΡ (Ανώτατης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου), έπειτα, όμως, από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Αναλυτικά:

Πολίτης διαµαρτυρήθηκε στον Συνήγορο, καθώς ο τίτλος σπουδών που της απονεµήθηκε το 1987 από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελµάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), κατόπιν σπουδών διετούς διάρκειας, δεν αναγνωρίσθηκε από τη Συνέλευση του Τµήµατος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος (ΤΕΙ) Θεσσαλίας ως ισότιµος προς πτυχίο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής ∆ιοίκησης και Οικονοµίας των ΤΕΙ. 

Όπως αναφέρει ο Συνήγορος, ο νόµος 3105/2003, όπως ισχύει, ορίζει ότι η ΑΣΤΕΡ ανήκει στην ανωτέρα βαθµίδα εκπαίδευσης. Επίσης, ο νόµος 298/1976 ορίζει, µεταξύ άλλων, ότι τα πτυχία των Σχολών των Κέντρων Ανωτέρας Τεχνικής Εκπαιδεύσεως (ΚΑΤΕ) είναι ισότιµα προς τα πτυχία της ΑΣΤΕΡ. Ακόµη, ο νόµος 1865/1984 ορίζει, µεταξύ άλλων, ότι τα πτυχία ΚΑΤΕ και τα ισότιµα προς αυτά που αποκτήθηκαν µετά από σπουδές διάρκειας µικρότερης των τριών ετών αναγνωρίζονται ως πτυχία των ΤΕΙ αντίστοιχης ειδικότητας, εφόσον οι κάτοχοί τους έχουν τουλάχιστον πενταετή επαγγελµατική ή και διδακτική πείρα µετά τη λήψη τους. Αρµόδια αρχή για να διαπιστώσει εάν πληρούνται οι προαναφερόµενες προϋποθέσεις είναι το Συµβούλιο του αντίστοιχου ΤΕΙ, που αποφαίνεται έπειτα από εισήγηση του Τµήµατος και γνώµη του Συµβουλίου της οικείας Σχολής. Το Συµβούλιο εκδίδει και το αντίστοιχο πιστοποιητικό ισοτιµίας. 

Τέλος, ο νόµος 1404/1983 όριζε ότι τα ΤΕΙ υπάγονταν στην ανώτερη βαθµίδα εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, τα προαναφερόµενα εκπαιδευτικά ιδρύµατα εντάχθηκαν στην ανώτατη βαθµίδα εκπαίδευσης µε τις διατάξεις του νόµου 2916/2001. 

Ο Συνήγορος του Πολίτη, µε έγγραφό του προς το Τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, επεσήµανε τις προαναφερόµενες διατάξεις, ζητώντας την επανεξέταση του αιτήµατος της ενδιαφερόµενης προκειµένου ο τίτλος σπουδών της ΑΣΤΕΡ να αναγνωρισθεί ως ισότιµος προς το πτυχίο Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής ∆ιοίκησης και Οικονοµίας των ΤΕΙ του ν. 1404/1983, δηλαδή προς το πτυχίο ΤΕΙ της ανωτέρας βαθµίδας εκπαίδευσης. 

Μετά την παρέµβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το Τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής ∆ιοίκησης και Οικονοµίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας απάντησε ότι η Συνέλευση του Τµήµατος επανεξέτασε το αίτηµα της ενδιαφερόµενης και αποφάσισε να αναγνωρίσει το πτυχίο ΑΣΤΕΡ Ρόδου ως ισότιµο προς τα πτυχία που χορηγούσε το Τµήµα Τουριστικών Επιχειρήσεων της Σχολής ∆ιοίκησης και Οικονοµίας των ΤΕΙ της ανωτέρας βαθµίδας εκπαίδευσης. 
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved