ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έρχεται νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση

Proslipsis.gr | Αθήνα 14.10.2014, 22:33

Νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης θα κατατεθεί προς διαβούλευση σε περίπου 60 ημέρες ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. 

Μέσα στις επόμενες 30 ημέρες το υπουργείο Παιδείας θα παρουσιάσει την πρότασή του για τη δομή και τη νέα διαδικασία από την οποία θα προκύπτουν οι εκπαιδευτικοί του μειονοτικού προγράμματος, δηλαδή των μειονοτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την ευκαιρία ο κ. Λοβέρδος εξήρε τις καλές σχέσεις του υπουργείου με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και με το Άγιον Όρος και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Σε ό,τι αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο είπε ότι «είμαστε σε στενή συνεργασία, λύνουμε θέματα με πάρα πολύ γρήγορο τρόπο, θα είμαι και στις 30 Νοεμβρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου θα έχουμε μια ακόμη ευκαιρία γιατί μέχρι στιγμής πολλές φορές αξιοποιήσαμε την καλή μας συνεργασία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να συζητήσουμε τρέχοντα θέματα, θέματα ενδιαφέροντος, θέματα που αφορούν τις σχέσεις μας με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την εύρυθμη δική του λειτουργία στο μέτρο που μπορούμε από δω να τη βοηθήσουμε».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «όλα αυτά γίνονται ενώ έχει καθολική διεθνή αναγνώριση η προσφορά μας με την ψήφιση του νόμου για την οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Ελλάδα, που ήρε μια εκκρεμότητα από το 1946 παρακαλώ. Η Ελλάδα είναι πια κράτος δικαίου, σε ό,τι αφορά και το άρθρο 13 του Συντάγματος, «θρησκευτική ελευθερία». Είναι κράτος δικαίου, προστατεύει  όλους τους πολίτες, όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στα όρια της δικής μας επικράτειας, ανεξαρτήτως του θρησκεύματος που αυτοί ασπάζονται, της θρησκείας, της πίστης που ομολογούν». 

Άλλα νομοσχέδια
Κι ενώ το σχέδιο νόμου για την έρευνα και την τεχνολογία συζητείται την Πέμπτη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα άλλο νομοσχέδιο, αυτό για την ειδική αγωγή, αναμένεται να κατατεθεί επίσης στη Βουλή μέσα στον επόμενο μήνα.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved