ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Σε σοβαρό ατόπημα υπέπεσε ο υπουργός Παιδείας»

Proslipsis.gr | Αθήνα 31.10.2014, 17:54

«Σοβαρό ατόπημα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης τα αιτήματα που διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη σημερινή συνάντησή του με το ΔΣ της Ομοσπονδίας, για μορατόριουμ κατά τη διάρκεια των εθνικών και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών και για συναντήσεις με τοπικούς φορείς των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των αλλεπάλληλων ταξιδιών του ανά την χώρα.

«Στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τις επικοινωνιακές του σκοπιμότητες στοχοποίησε  και συκοφάντησε την ΟΛΜΕ και ευρύτερα το συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Κοτσιφάκης. Και συνεχίζει: «Από τα δύο διαφορετικά δελτία Τύπου που εξέδωσε αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Παιδείας αποδεικνύεται ότι: 
- Δεν ενδιαφέρεται για να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά όλα τα υποτάσσει στην επικοινωνιακή στρατηγική του. 
- Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ σε όσα θέματα συζητήθηκαν στην συνάντηση, μέχρι να μας δηλώσει ότι θα φύγει και να συνεχίσουμε με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ήταν απόλυτα αρνητικός.
- Αυτό που ενδιαφέρει τον κ. υπουργό ήταν η δέσμευση της ΟΛΜΕ για «μορατόριουμ», ότι δεν θα κάνουμε κινητοποιήσεις, πέρα από όσες μας επιτρέπει ο ίδιος.  
- Η βιασύνη του να εκδώσει δύο διαφορετικά δελτία Τύπου, που να εμφανίζουν την ΟΛΜΕ ως υπεύθυνη ότι δεν γίνονται ουσιαστικές διαπραγματεύσεις και όχι τη δική του, την κυβερνητική πλευρά που έχει καταβαραθρώσει το δημόσιο σχολείο με τις συνεχείς περικοπές σε υποδομές και προσωπικό, κλείσιμο σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, κ.λπ. είναι αποκαλυπτική. Μάλιστα το πρώτο δελτίο τύπου που εκδόθηκε πριν καν τελειώσει η συνάντηση έχει μια ακόμη διαστρέβλωση εμφανίζοντας την ΟΛΜΕ να απορρίπτει συναντήσεις του υπουργού με τις ΕΛΜΕ στις περιοχές που επισκέπτεται, ή να τον εμποδίζουμε να επισκεφθεί τα σχολεία!!
- Προφανώς έχει επικοινωνιακό πρόβλημα ο κ. Λοβέρδος όταν προσπαθεί να παρουσιαστεί ως ο «καλός» υπουργός μιας άθλιας και βάρβαρης πολιτικής που την υπηρετεί πιστά. ΓιΆ αυτό το λόγο προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις συναντήσεις με την ΟΛΜΕ μόνο για λόγους επικοινωνίας». 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ δεν δέχτηκε να συνεχιστεί η συνάντηση μετά την αποχώρηση του υπουργού, με τον Γενικό Γραμματέα και υπηρεσιακούς παράγοντες και να μετεξελιχθεί σε μια «φιλολογική» συζήτηση χωρίς δεσμεύσεις. 

Αιτήματα
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ είχε ζητήσει, εδώ και καιρό, να γίνει συνάντηση για το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων των σχολείων και των εκπαιδευτικών, όπως: Διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, κενά εκπαιδευτικών, διορισμοί, αναπληρωτές και προϋπηρεσία τους, αριθμός μαθητών στην τάξη, 2η ειδικότητα κ.λπ., συνταξιοδοτήσεις, αποσπάσεις, ρυθμίσεις για τα ΕΠΑΛ (τμήματα, απόφοιτοι λυκείου κ.λπ.), υποστήριξη μαθητών (γεύματα, μεταφορές), μέτρα για τα σχολεία που επλήγησαν από τις πλημμύρες, αξιολόγηση, πειθαρχικό δίκαιο, νέο μισθολόγιο, υλοποίηση του ν. 4186/13.

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσιφάκη, συζητήθηκαν μόνο τα δύο πρώτα θέματα: 

«Για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις, όπου η κατάσταση εδώ και 16 μήνες παραμένει η ίδια, μας είπε πως θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης την επόμενη Δευτέρα, για το αν θα πραγματοποιηθεί νέα ανακοίνωση, χωρίς όμως να δεσμεύεται αν σε αυτή θα καλυφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ώστε να μην υπάρχει καμία απόλυση. 

Για τα κενά σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία, όπου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) είναι σήμερα πάνω από 1.200, καθώς επίσης μεγάλος αριθμός κενών υπάρχει στα μουσικά σχολεία και στην ειδική αγωγή, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε μία πίστωση για πρόσληψη αναπληρωτών, τα σχολεία θα λειτουργούν με "επάρκεια και όχι με πληρότητα", ενώ παραδέχτηκε πως τα κενά κατά το υπουργείο είναι 1.500 αθροιστικά και στις δύο βαθμίδες. Τον ενδιαφέρει "να έχει ανοικτό το σχολείο και ας μην καλύπτει όλα τα κενά", δεν θα υπογράψει καμία παραίτηση συνταξιοδότηση "όλοι θα επιστρέψουν στις τάξεις για διδακτικό έργο μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, καθώς επίσης και ότι προγραμματίζει την ανάκληση 200 αποσπάσεων σε φορείς και υπηρεσίες, οι οποίοι θα επιστρέψουν στις τάξεις. Κάλεσε μάλιστα την Ομοσπονδία να συναινέσει στη μη εφαρμογή του νόμου για τον αριθμό των μαθητών (όπου υπάρχουν περιπτώσεις ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και αναπηρίας), στις συγχωνεύσεις τμημάτων, τη μεταφορά μαθητών σε γειτονικά σχολεία». 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει την επόμενη Δευτέρα για να εκτιμήσει συνολικά την κατάσταση.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved