ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
 















 
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΟΠΠΕΠ: Ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών

Proslipsis.gr | Αθήνα 4.11.2014, 16:24

Μετά από 7 χρόνια αναμονής ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) η διαδικασία Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης για όλους τους ενδιαφερόμενους. 

Στους Νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Εύβοιας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Αργολίδας, Αττικής, Χίου, Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, στον ακριτικό Νομό Έβρου καθώς και στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, οι εξετάσεις διεξήχθησαν στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2014 καθώς και την 1η και 2α Νοεμβρίου 2014 και συμμετείχαν περίπου 1.050 άτομα.

Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εντάσσονται στο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων με πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια του ΕΟΠΠΕΠ και μπορούν να διδάσκουν σε χρηματοδοτούμενα από δημόσιους πόρους προγράμματα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Συνεπώς, μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο ΕΟΠΠΕΠ τροφοδοτεί την αγορά με πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Ενηλίκων οι οποίοι θα προσφέρουν στους εκπαιδευόμενους υψηλό επίπεδο κατάρτισης. 

Η διαδικασία είναι ανοιχτή για τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε επόμενο κύκλο πιστοποίησης που θα διενεργηθεί άμεσα και πληροφορίες παρέχονται στην ηλεκτρονική σελίδα τουΕΟΠΠΕΠ www.eoppep.gr

Ταυτόχρονα, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου ξεκίνησε από τον ΕΟΠΠΕΠ η διενέργεια των πανελλαδικών Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων ΙΕΚ. 

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων ανέρχεται στους 15.410 για όλες τις ειδικότητες. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε εξεταστικά κέντρα θεωρητικού και πρακτικού μέρους που καλύπτουν όλες τις περιφέρειες της χώρας. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξεταζόμενων καταγράφεται στην Περιφέρεια Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι εξετάσεις θεωρητικού μέρους για 139 συνολικά ειδικότητες θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2014.

Ο αριθμός των αποφοίτων που αιτήθηκαν να συμμετέχουν τις δύο πρώτες μέρες 1η και 2η Νοεμβρίου, στις εξετάσεις θεωρητικού μέρους για 25 ειδικότητες ανήλθαν στους 2.678, ενώ στις εξετάσεις πρακτικού μέρους για τις ίδιες ειδικότητες αιτήθηκαν της συμμετοχής τους συνολικά 2.385 υποψήφιοι. 

Η εγγραφή στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης έγινε μέσω ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης των υποψηφίων στη σχετική ιστοσελίδα του ΕΟΠΠΕΠ.

Στο θέμα της πιστοποίησης αναφέρθηκε σήμερα ο αρμόδιος φυπουργός Παιδείας Γεώργιος Στύλιος, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ: «Για την πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων υπήρχαν συνολικά 8.000 αιτήσεις. ‘Εγιναν εξετάσεις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε 1.200. Θα συνεχίσουμε τμηματικά και στους υπόλοιπους, για να ολοκληρωθούν οι 8.000 ενδιαφερόμενοι. Είναι οι πιστοποιημένοι πλέον εκπαιδευτές, οι οποίοι μπορούν να διδάξουν στα ΙΕΚ, στις ΣΕΚ , στις Σχολές μη τυπικής εκπαίδευσης. Μέχρι την άνοιξη θα εξεταστούν  και θα πιστοποιηθούν και οι 8000 συνολικά  εκπαιδευτές.

Για τις εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων ΙΕΚ, οι καταρτιζόμενοι, οι απόφοιτοι των ΙΕΚ, είναι 15.000 περίπου, 14.875. Είχαν τρία χρόνια να γίνουν οι εξετάσεις. Ξεκίνησαν το Σάββατο προχθές. Όλη η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα και θα ολοκληρωθούν στις 14 Δεκεμβρίου. Συνολικά πρόκειται για 137 ειδικότητες. Κάθε Σαββατοκύριακο έχουμε εξετάσεις, σε ένα πλήθος ειδικοτήτων σε 29 εξεταστικά κέντρα στη χώρα. Έχουμε εξέταση θεωρητικού μέρους και εξέταση πρακτικού μέρους. Θέλω να διευκρινίσω το εξής ότι η διαδικασία είναι αντίστοιχη των πανελληνίων εξετάσεων. Είναι αδιάβλητη διαδικασία, διαφανής, όπου από Τράπεζα Θεμάτων γίνεται κλήρωση. Τα θέματα είναι διαβαθμισμένα,  σε απλά, μέτρια και πιο δύσκολα, με επιτηρητές, με εξεταστές, με κλειστά τετράδια. Δεν είχαν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια γιατί δεν είχε φτιαχτεί το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και δεν είχε γίνει η αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων. Είμαστε πλέον στην Πέμπτη βαθμίδα του Πλαισίου Προσόντων, για να υπάρχει ισοτιμία, να υπάρχει αντιστοίχιση  και να γνωρίζουν οι απόφοιτοι των σχολών αυτών των ΙΕΚ πού αντιστοιχεί στην Ελλάδα το επίπεδο εκπαίδευσής και κατάρτισης  τους και πού σε όλη την Ευρώπη. Ώστε να βοηθήσουμε τις ροές κινητικότητας των εργαζομένων και για να μπορούν πλέον στις επιχειρήσεις, ο πιστοποιημένος που έχει ολοκληρώσει και την εξεταστική του διαδικασία και έχει πάρει το πτυχίο του να εργάζεται και να αμείβεται ανάλογα με τα προσόντα του». 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

 



 

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved