ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σαν... αγράμματος την «πάτησε» ο υφυπουργός Παιδείας

Proslipsis.gr | Αθήνα 6.11.2014, 17:26

Σαν... αγράμματος την «πάτησε» ο υφυπουργός Παιδείας Γεώργιος Στύλιος και είδε ακαριαία την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή για το επιστιτικό πρόγραμμα στον παιδικό πληθυσμό, ο κ. Στύλιος είχε οξύτατο λεκτικό επεισόδιο με την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. Ανασύροντας μνήμες από τον τηλεοπτικό διαπληκτισμό της κ. Κανέλλη με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είπε: «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη αλλά ο Στύλιος δεν γίνεται Κασιδιάρης».

Η κ. Κανέλλη αντέδρασε έντονα και ζήτησε την παρέμβαση του προεδρεύοντος Ιωάννη Δριβελέγκα, ο οποίος έδειχνε να μην έχει καταλάβει τίποτα για το... έγκλημα. Κατόπιν αυτού η  βουλευτής του ΚΚΕ αποχώρησε από την αίθουσα.

Λίγο αργότερα ο κ. Στύλιος ζήτησε συγγνώμην από την κ. Κανέλλη αλλά ήταν αργά. Ο πρωθυπουργός μόλις έμαθε το γεγονός ζήτησε την παραίτηση του κ. Στύλιου, με την κ. Κανέλλη να δηλώνει: «Ευτυχώς η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο». Λίγο πριν το ΚΚΕ χαρακτήρισε αθλιότητα τη στάση του υφυπουργού και ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί δημόσια. 

* Ακολουθεί η επίμαχη συζήτηση (από τα πρακτικά της Βουλής).ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ι. Δριβελέγκας): Θα συζητηθεί τώρα η με αριθμό 207/3-11-2014 επίκαιρη ερώτηση της Βουλευτού Α΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κυρίας Λιάνας Κανέλλη προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εσωτερικών, σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού στον παιδικό πληθυσμό.
Θα απαντήσει ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεώργιος Στύλιος.
Το λόγο έχει η κυρία Κανέλλη για δύο λεπτά.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Εφ’ όσον μείναμε οι δυο μας, θα ήθελα να είστε επιεικής, όπως ήσασταν και με το χρόνο των προηγουμένων. Εμείς πέσαμε και σε όλες τις ανακοινώσεις. Έχουμε, λοιπόν, όλο το χρόνο και όλη την Αίθουσα για να συζητήσουμε το σοβαρότερο, ίσως, θέμα.
Η UNICEF λέει ότι περίπου επτακόσιες πενήντα χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα ζουν στο όριο της φτώχειας και πολλά απ’ αυτά υποσιτίζονται. Το αν θα λιποθυμήσει ή όχι ένα παιδί στο σχολείο από την πείνα είναι από τα γεγονότα, κύριε Υπουργέ, που δεν βλέπουν πολλές φορές το φως της δημοσιότητας, παρότι καταγγέλλονται, γιατί σχετίζονται με την αξιοπρέπεια και με την αντιμετώπιση από την εκπαιδευτική διαδικασία προκειμένου να μην εξευτελίζονται τα παιδιά.
Κατ’ αυτήν την έννοια, λοιπόν, πολλές φορές αυτό το πρόβλημα δεν φαίνεται. 
Η επιστημονική αντιμετώπιση της σωστής σίτισης των παιδιών έχει πάρει διαστάσεις εκμετάλλευσης. Ξέρετε, δεν περάσανε πολλές μέρες από την 28η Οκτωβρίου που η Ελλάδα τραγούδαγε «Παιδιά της Ελλάδος, παιδιά». Τώρα τι θα λέμε; «Τα παιδιά του ΕΣΠΑ, παιδιά», «Ω, τα παιδιά του Νιάρχου, παιδιά», «Τα παιδιά της αλληλεγγύης, παιδιά», «Τα παιδιά του τάδε και του «Χ»»; 
Είμαστε στο 2014, στον 21ο αιώνα, σε αυτήν εδώ τη χώρα που λέγεται Ελλάδα, και θα μιλάμε για παιδιά υποσιτισμένα στα σχολεία, χωρίς να υπάρχει κάτι, παρά μόνον το ΕΣΠΑ, το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε ιδιώτες φιλάνθρωπους, μη κυβερνητικές οργανώσεις; Για αποσπασματικά έργα σε δήμους κάνουν ό,τι μπορούνε. Εγώ δεν σας λέω ότι δεν κάνουν ό,τι μπορούνε. Είναι όμως σύστημα αυτό; Είναι διατροφικές συνήθειες αυτές των παιδιών στον 21ο αιώνα; 
Η χώρα μας έρχεται πρώτη σε παιδική παχυσαρκία. Η παιδική παχυσαρκία δεν είναι κατ’ ανάγκην επειδή τα παιδιά αγοράζουν κρουασάν συσκευασμένα. Η παιδική παχυσαρκία έρχεται από την πείνα. Έχετε δει παιδιά φουσκωμένα από την πείνα, που ζουν με χαμηλές διατροφικές συνήθειες; 
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Την ίδια ώρα, καπάκι σε αυτό έρχεται υποκριτικά το Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας που λέγεται «Κοινωνικό Σχολείο» και για το οποίο ξοδεύονται 3 εκατομμύρια ευρώ για διαφήμιση. Μη σώσετε! Θα βγω εγώ, θα πάω στα κανάλια! Τι θέλετε να κάνω; Θα πάω στους συναδέλφους δημοσιογράφους, να τους πω να γράφουν τζάμπα για το «Κοινωνικό Σχολείο». 
Διαφημίζετε πρόγραμμα με 3 εκατομμύρια ευρώ; Με πρόγραμμα 3 εκατομμυρίων ευρώ μπορείτε να φτιάξετε σιγά-σιγά δομές ουσιαστικές, επιστημονικές, που να το συντονίζουν, με τη βοήθεια των δήμων και μέσα από τους δήμους, για να μπορεί το κάθε σχολείο να προσφέρει ένα υγιεινό γεύμα την ημέρα. Αυτή είναι η πρότασή μας. Είναι τεκμηριωμένο επιστημονικά ότι κάνει καλό στην υγεία των παιδιών, ομογενοποιεί τα παιδιά ως προς τη διατροφική συνήθεια και την ανάγκη, αφού δεν ξεχωρίζει τα πεινασμένα από τα μη πεινασμένα και τα λιγότερο πεινασμένα από τα περισσότερο πεινασμένα. 
Αυτή είναι η πρότασή μας και θέλουμε μία απάντηση. Δεν γίνεται, δεν μπορεί να μιλάμε για επισιτιστικό πρόβλημα! Δηλαδή, δεν μπορεί να καταφεύγουμε σε ιδιωτικοποιημένη UNRWA στον 21ο αιώνα, λες και έχουμε πόλεμο! 
Μην μου πείτε ότι δεν υπάρχει το θέμα. Ειλικρινά σας το λέω, εδώ και τρία χρόνια το εντοπίσαμε, το ξεκινήσαμε. Δεν μπορούμε να το διατυμπανίσουμε. Δεν μπορούμε να βγάλουμε τα παιδιά λες και είναι «πείνα school». Εδώ δεν είναι «music school»! Δεν μπορούμε να βγάλουμε «πείνα school» τα παιδιά, να τα δείχνουμε, για να συγκινηθούν οι μάζες. 
Και προς τι πρέπει να διαχειρίζονται κονδύλια κρατικά; Άμα μιλάει κάποιος για το μέλλον ενός τόπου, ξεκινάει από τα ουσιαστικά, ξέρετε! Δεν μπορεί να μπει βαθμολόγιο στην πείνα και να παίρνουνε άριστα οι ιδιώτες, οι χορηγοί με το ΕΣΠΑ και να διαχειρίζονται αυτοί τμήμα του ΕΣΠΑ, να διαφημίζουμε ένα κοινωνικό σχολείο το οποίο κατανέμει την πείνα.
(Στο σημείο αυτό κτυπάει επανειλημμένα το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Ξέρετε, δεν θα σας το έλεγα τόσο δραματικά, αν δεν διάβαζα σήμερα κάτι το οποίο προσωπικά αν σας το πω, είμαι σίγουρη πως σε αυτούς που μας ακούνε θα τους «γυρίσουνε τα άντερα»: Γίνεται γεύμα στη Θεσσαλονίκη για πέντε χιλιάδες άτομα από αισθητικά άσχημα λαχανικά, απ’ αυτά που δεν πουλιούνται, όπως στραβά αγγούρια, στραβές πατάτες και στραβές πιπεριές. Και επειδή δεν πουλιούνται -μπαίνουν στο κέρδος όλα, και η διατροφή και τα παιδιά και το μέλλον!- θα τα μαζέψουν όλα και θα κάνουν ένα μεγάλο μπριάμ, για να φάει ο κόσμος, οι πέντε χιλιάδες, και ό,τι περισσέψει θα πάει στα ιδρύματα. 
Εγώ δεν αισθάνομαι ότι ζω σε μια πολιτισμένη χώρα, όταν ακούω κάτι τέτοιο. Όταν αυτό πάει στα παιδιά, τότε νομίζω…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ολοκληρώστε, κυρία συνάδελφε. Ευχαριστούμε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, ειλικρινά σας το λέω ότι στη δευτερολογία μου δεν θα χρειαστώ παραπάνω από τριάντα δευτερόλεπτα.
Η πρότασή μας είναι: ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα σχολεία, με κεντρική οργάνωση. Δεν το προτείνουμε μόνο εμείς, αλλά και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων-Μαθητών. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Και ευαίσθητο και σοβαρό είναι το θέμα και θα μιλήσετε και στη δευτερολογία σας.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ευχαριστώ.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Βεβαίως και θα μιλήσετε.
Κυρία Κανέλλη, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα ευθύνης για την υποστήριξη των μαθητών και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, και στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια, αντιμετωπίζουμε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θέματα υποστήριξης της διατροφής τους και της διατροφικής τους εκπαίδευσης.
(KO)
(1KM)
Κυρία Κανέλλη, θα ήθελα να ενημερώσω εσάς, αλλά και τους συμπολίτες μας που μας ακούνε και μας βλέπουν από όλη τη χώρα, σχετικά με το τι έχει κάνει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας τα τελευταία χρόνια για το συγκεκριμένο τομέα, τι δράσεις έχει υποστηρίξει ή τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει. Αυτές οι δράσεις είναι στοχευμένες και με συγκεκριμένες κατευθύνσεις, γιατί αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα που υπάρχει συνολικότερα στην ελληνική κοινωνία, διότι ζούμε εδώ και βιώνουμε και την κρίση, κυρία Κανέλλη. Και βιώνουμε την κρίση δίπλα στους συμπολίτες μας και εμείς, όπως και εσείς. 
Στο σημείο αυτό, λοιπόν, θα ήθελα να σας δώσω ορισμένα στοιχεία.  
Με αφετηρία το σχολικό έτος 2000-2013, υλοποιήθηκε το σχέδιο προώθησης και κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία. Το εν λόγω σχέδιο υλοποιήθηκε στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία όλων των περιφερειών της χώρας, όπου φοιτούν τριακόσιοι εξήντα πέντε χιλιάδες μαθητές σε τρεισήμισι χιλιάδες σχολικές μονάδες. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιήθηκε με ΚΥΑ μεταξύ των δύο Υπουργείων. Το ίδιο σχέδιο υλοποιήθηκε και την επόμενη χρονιά –και μιλώ για τα έτη 2013-2014- στις περιφέρειες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά, δηλαδή το 2014-2015.
Επίσης, πρόσφατα, γύρω στις 20 Οκτωβρίου, ξεκίνησε και ένα άλλο πρόγραμμα. Πρόκειται για την πιλοτική δράση «Βάλε το φρούτο στη ζωή σου» των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το οποίος υλοποιείται σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης. Αυτή η δράση απευθύνεται σε τρεις χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς σε πέντε μεγάλους δήμους της χώρας, όπως είναι ο Δήμος Περιστερίου, Αγίας Βαρβάρας, Αθήνας, Πεντέλης, Μελισσίων, Αμπελοκήπων και Μενεμένης Θεσσαλονίκης. Γνωρίζετε ότι αυτοί οι δήμοι είναι δήμοι με καθαρά χαμηλά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υφυπουργού)
Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει δράσεις που αναλαμβάνονται από ιδιωτικές εταιρείες. Υπάρχει η συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία που ξεκίνησε πρόγραμμα από το 2011-2012. Εγκρίθηκε η πιλοτική υλοποίηση του προγράμματος «Σωστή εκπαίδευση, υγιεινή διατροφή στα δημοτικά σχολεία» και συνεχίστηκε και το 2012-2013, αλλά και το 2013-2014. Αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6 έως 12 χρονών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα, ώστε να βοηθήσουμε τα παιδιά να βάλουν το φρούτο στην καθημερινή τους διατροφή. 
Επιπλέον, υπάρχουν και οργανώσεις που ενισχύονται και χρηματοδοτούνται από χορηγούς, όπως είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Μιλώ για την οργάνωση της πρόληψης που ξεκίνησε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας -δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Παιδείας- τον Απρίλιο με Ιούνιο του 2012 αρχικά σε τριάντα τέσσερα σχολεία, συνεχίστηκε το έτος 2013-2014 σε τετρακόσια σχολεία με τριάντα χιλιάδες μαθητές και συνεχίζεται και φέτος, με το οποίο μοιράζεται στα σχολεία ένα ισορροπημένο διατροφικά γεύμα. Τα σχολεία υπάγονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, μετά από αίτηση των διευθυντών τους. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Υπουργέ, έχετε και δευτερολογία. 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. 
Επίσης, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι υπάρχουν και άλλοι ιδιωτικοί φορείς που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με δικές τους χορηγίες. 
Δεν χάνουμε το στόχο, κυρία Κανέλλη. Ο στόχος είναι να στηρίξουμε τα παιδιά της Ελλάδας…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ευχαριστούμε, κύριε Υπουργέ. 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): …να στηρίξουμε τα παιδιά της πατρίδας μας. Και όσον αφορά αυτό το στόχο, δεν υπάρχει πρόβλημα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κύριε Υπουργέ, δεν με ακούτε! Ξεπεράσατε τα πέντε λεπτά. Έχετε και τη δευτερολογία σας! 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εντάξει, κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, έχετε το λόγο. 

(SS)
(KO)
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Δεν ξέρω αν θέλω με αυτά που άκουσα. 
Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέττα, σαν τον μύθο: Τα παιδιά πεινάνε, να τους δώσετε ένα φρούτο την ημέρα, ένα παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι πάει να πει πείνα και λιποθυμία από την πείνα. Δώστε σε ένα παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα εικοσιτετράωρο και θα σωθεί. Ειλικρινά σας το λέω. 
Δεύτερον, μιλάτε για χορηγίες. Εγώ σας μιλάω για έναν τόπο που δεν έχει ανάγκη χορηγούς για να θρέψει τα παιδιά του. Μου σηκώνεται η τρίχα με αυτά που άκουσα. Έχετε κονδύλια από το ΕΣΠΑ. Έχετε κονδύλια για διαφήμιση. Έχετε κονδύλια για υγιεινή διατροφή.
Έχω ανοίξει εγώ το βιβλίο πριν από τρία χρόνια του γιου μου, κοτζάμ μαντράχαλος, στην Α’ και στη Β’ Λυκείου με οδηγίες πώς γίνονται τα μακαρόνια με κιμά και από κάτω τη μάρκα. Τη μάρκα! Τη μάρκα του τυριού που θα βάλεις για να κάνεις τα μακαρόνια με κιμά! Μη μου τα λέτε εμένα όλα αυτά τώρα εδώ! Τα έχω ανοίξει και τα βλέπω. Για να κάνεις υγιεινή διατροφή και να μην τρέχεις να πας δίπλα να παίρνεις συμπληρώματα διατροφής έχει κόστος.
Σας ζητάμε ένα γεύμα την ημέρα για όλα τα παιδιά και μου λέτε εσείς να κάνει αίτηση; Αίτηση; Έχω πεινασμένα παιδιά, αίτηση; Να έλθει ο διευθυντής του σχολείου και να πει «Έχω πέντε παιδιά που λιποθυμάνε»; Αίτηση; Να ξεχωρίσουμε και τα πέντε παιδιά που λιποθυμάνε. Να τα πάρουμε πιο δίπλα και να τους δώσουμε μυστικά κανένα σάντουιτς με χορηγό. Θα αρχίσετε σε λίγο να τους δίνετε και βαθμό και πτυχίο και θα λέει: «Αυτό το παιδί επέζησε και απεφοίτησε ελέω Νιάρχου. Αυτό το παιδί επέζησε και απεφοίτησε ελέω ΕΣΠΑ». Δεν σας λέω ότι είναι κακή πράξη να το κάνει ο Νιάρχος.
Είμαστε αστρικά, διαμετρικά αντίθετοι. Εγώ σας μιλάω για οργανωμένες δομές, που σημαίνει άνθρωποι, σημαίνει επιστήμονες, σημαίνει συντονισμός. Σημαίνει κοιτώ συνολικά την υγεία των παιδιών μου. Πώς να σας το πω; Και εσείς μου μιλάτε για μία φιλάνθρωπη αντίληψη του πώς θα σωθούν τα παιδιά από την επίθεση της μεγαλύτερης τρομοκρατίας στον κόσμο που είναι η πείνα, η αξιοπρέπεια. 
Ένα παιδί που λιποθυμάει από πείνα ή ντρέπεται να πει ότι πεινάει και πρέπει να συγκεντρωθεί να διαβάσει στο Δημοτικό ή στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο, είναι χαμένη υπόθεση για τον τόπο. Το καταλαβαίνετε; Και δεν μπορεί να ευγνωμονεί κανέναν άλλον, μόνο να απαιτεί δικαιωματικά η οικογένειά του και το παιδί.
Και ξέρετε γιατί σας λέω ότι ακουστήκατε σαν Μαρία Αντουανέττα; Γιατί μου λέτε ότι χρησιμοποιείτε χορηγίες και δήμους. Θα σας αποκαλύψω, λοιπόν, κάτι σημερινό: Δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στην αντίληψη «χρησιμοποιώ το δήμο», διότι η Γενική Γραμματεία Περιφερειακού Ελέγχου –κάπως έτσι τη λένε- απαγόρευσε -σήμερα είναι γραμμένο- σε έξι, επτά δήμους -και δεν είναι μόνο η Πάτρα, δεν είναι μόνο η Πετρούπολη, είναι και ο Άγιος Δημήτριος και πάρα πολλοί άλλοι δήμοι- να απαλλάσσουν από τα δημοτικά τέλη τις οικογένειες οι οποίες είναι στο δρόμο και δεν έχουν λεφτά. Και θέλει ο δήμος, ο κάθε δήμος, σε αυτούς τους ανθρώπους να τους απαλλάξει από τα δημοτικά τέλη για να ελαφρύνει το άγχος επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Και αυτό απαγορεύεται!
(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)
Και εσείς θα έρθετε και θα μου πείτε ότι θα βασιστείτε σε χορηγίες που θα διανείμουν πράγματα σε συνεργασίες με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. 
Τα άσχημα φρούτα που θα μοιραστούν σήμερα, δεν μπορεί να είναι και άσχημο μέλλον για τα παιδιά.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας ευχαριστούμε, κυρία Κανέλλη.
Το λόγο έχει ο κύριος Υπουργός για τρία λεπτά.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό, με τους συμμαθητές μου. 
Δεν δέχομαι, κυρία Κανέλλη, να μου κάνετε μάθημα εσείς, που δεν έχετε μεγαλώσει όπως μεγάλωσα εγώ, δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έβγαλα!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Και δεν ήμουν ευνοημένος…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έκανα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σας αρέσει και σας εκφράζει η ένταση, κυρία Κανέλλη, όπου εσείς…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ως μάθημα το είδατε. Θαυμάσια!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κυρία Κανέλλη, η ένταση…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Από την ώρα που μου λέει ότι κάνω μάθημα για πολιτική θέση, αρνούμαι να ακούσω την απάντησή του.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αυτό είναι δικαίωμά σας. Οφείλετε όμως…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μεγαλύτερη λαϊκίστικη απάντηση…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σας κόβω πολιτικά και ηθικά!  Όταν μου απαντάτε ότι δεν δέχεστε μάθημα και φέρνετε το προσωπικό σας παράδειγμα για να μου απαντήσετε για τα παιδιά που λιποθυμάνε στην Ελλάδα, μεγαλύτερη λαϊκίστικη μεγαλοστομία από αυτή δεν υπάρχει! 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Να απαντήσετε μόνος σας, που θέλετε να μου κάνετε μάθημα μεγαλοστομίας, χρησιμοποιώντας την Άρτα και το χωριό σας για προεκλογικούς λόγους!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, ο κύριος Υπουργός σας άκουσε. 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. 
Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να  γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό. 
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Παρακαλώ;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική. 
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου. 
Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Για την έκφραση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σε αυτό έχετε…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα σου και οι σπουδές σου και το Κόμμα σου!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να σας ακολουθήσω…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! 
Και πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ! Σας παρακαλώ!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εργάζομαι καθημερινά για την ελληνική νεολαία…
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν αφήνω να αλληλοϋποστηριχτείτε…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ! Να ντρέπομαι εγώ; Εσείς που διακόπτετε! 
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σαν δεν ντρέπεστε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εσείς διακόπτετε και δεν έχετε το σεβασμό να ακούσετε την απάντηση. 
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεστε! Σα δεν ντρέπεστε!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Εγώ να ντρέπομαι; Εσείς! Ορίστε μας!
Και εσείς, κύριε Υπουργέ, τι εκφράσεις είναι αυτές; Δεν μπορούμε να κάνουμε για ένα τρίλεπτο ένα διάλογο; Πρέπει, δηλαδή, να κάνουμε συνέχεια αναφορές;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, όταν μου λέει ότι κόβομαι στις εξετάσεις…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Την είδα. Ήθελε να αποχωρήσει. Μπορούσε να αποχωρήσει. Δικαίωμά της. Αν και δεν υπήρχε σεβασμός. 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, υπάρχει ένα γνωστό παιχνίδι: Φωνάζω, διαμαρτύρομαι, κουνάω τα χέρια, δημιουργώ ένταση, χωρίς να ξέρω τι λέω. Λέω και στο τέλος δεν κάθομαι να σας ακούσω. Αποχωρώ.
Μπορούσατε να κλείσετε το μικρόφωνο και εσείς, κύριε Πρόεδρε. 
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για να ξέρετε, μικρόφωνο…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Καθότι πρέπει να καταγραφούν στα Πρακτικά, κύριε Πρόεδρε,…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Είδατε, λοιπόν. Ίσως από την απειρία σας…
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Εγώ μίλησα για προγράμματα…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σας παρακαλώ! Λέτε πράγματα τα οποία δεν τα γνωρίζετε!
Το μικρόφωνο ήταν κλειστό. Μπορεί να διαμαρτύρεται. Δεν μπορώ να της κλείσω με τα χέρια το στόμα!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, εγώ μίλησα για προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Παιδείας και για προγράμματα τα οποία…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ολοκληρώσαμε τώρα. 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): …χρηματοδοτούνται από ιδιώτες με χορηγίες…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ευχαριστούμε πολύ. Δεν έχει νόημα τώρα. Έχει τελειώσει η απάντηση.
Η με αριθμό 197/3-11-2014 επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κοζάνης των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών κ. Γεωργίου Κασαπίδη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ ανενεργών πολεοδομικά οικισμών στο Νομό Κοζάνης δεν συζητείται λόγω κωλύματος του Υπουργού. 
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων.
Κύριοι συνάδελφοι, δέχεστε στο σημείο αυτό να λύσουμε τη συνεδρίαση;
ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.
Με τη συναίνεση του Σώματος και ώρα 11.23΄ λύεται η συνεδρίαση για αύριο, ημέρα Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00΄, με αντικείμενο εργασιών του Σώματος κοινοβουλευτικό έλεγχο, συζήτηση επικαίρων ερωτήσεων, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει διανεμηθεί. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved