ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επαγγελματικά δικαιώματα για τεχνικούς ΙΕΚ (19/8/06)


Αθήνα 19.8.2006, 18:56
Επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρώνουν οι κάτοχοι διπλωμάτων ΙΕΚ του ΟΕΕΚ των ειδικοτήτων «Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών» του Τομέα Ηλεκτρολογίας και «Τεχνικός
Μηχανημάτων Έργων» του τομέα Μηχανολογίας, με δύο προεδρικά διατάγματα που εκδόθηκαν πρόσφατα.

Τεχνικοί περιελίξεων
Οι κάτοχοι διπλώματος "Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών" δικαιούνται:
α) να αποκτούν, χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς εξετάσεις, την άδεια «Τεχνίτη Ηλεκτρολόγου Γ΄ ειδικότητας», όπως αυτή προβλέπεται στο με αριθμό 19/26.3.1938 β. δ/μα «Περί χορηγήσεως αδειών βοηθητικού προσωπικού κατασκευής και επιβλέψεως ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων Γ΄ ειδικότητας (βιομηχανιών, εργοστασίων και συνεργείων)»,
β) να αποκτούν τις άδειες «Εκτελέσεως εγκαταστάσεων Γ΄ ειδικότητας», όπως αυτή προβλέπεται στο με αριθμό 19/26.3. 1938 β. δ/μα, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις των αποφοίτων των «Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων (Τ.Ε.Λ.)» της παραγράφου 6 του άρθρου 6 του ν. 1566/1985 ειδικότητας, κατεύθυνσης ή Τομέα Ηλεκτρολογίας, αλλά με προϋπηρεσία μειωμένη κατά 30%. Ως χρόνος προϋπηρεσίας συνυπολογίζεται και ο χρόνος της προαιρετικής πρακτικής άσκησης, εφόσον έχει πραγματοποιηθεί, με βάση την υπ’ αριθμ. Ζ/1802/6.2.1996 (Β΄ 104) υπουργική απόφαση, όπως εκάστοτε ισχύει.

Δικαιούνται επίσης να φέρουν τον τίτλο «Πιστοποιημένος Τεχνικός Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών» και να εργάζονται ως Τεχνίτες Περιελίξεων Ηλεκτρικών Μηχανών σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες με αντικείμενο την κατασκευή και συντήρηση Ηλεκτρικών Μηχανών, καθώς και σε βιομηχανίες ή βιοτεχνίες που διαθέτουν ηλεκτρολογεία συντήρησης και επισκευής ηλεκτρικών Μηχανών.

Τεχνικοί Μηχανημάτων έργων
Οι κάτοχοι διπλώματος "Τεχνικός Μηχανημάτων Έργων" δικαιούνται:
α) να αποκτούν τις άδειες του Άρθρου 5 του π.δ. 31/1990 (Α΄ 11) με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Λ. του ν. 1566/1985 τομέα Μηχανολογικού, αλλά με προϋπηρεσία 70% της απαιτουμένης για τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Λ.
β) να αποκτούν τις άδειες του από 30 Ιαν. / 5 Φεβρ. 1937 (Α΄ 37) βασιλικού διατάγματος με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Λ. του ν. 1566/1985, όπως αυτές προκύπτουν από τις διατάξεις του π.δ. 41/88 (Α΄ 16), αλλά με προϋπηρεσία 70% της απαιτουμένης για τους πτυχιούχους των Τ.Ε.Λ.

Ως χρόνος προϋπηρεσίας συνυπολογίζεται και ο χρόνος προαιρετικής πρακτικής εξάσκησης και εφόσον έχει πραγματοποιηθεί, όπως ρυθμίζεται με την υπ’ αριθμ. Ζ/1802/6.2.1996 (Β΄ 104) «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Ι.Ε.Κ.» απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, όπως εκάστοτε ισχύει.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved